Milli yas ilan edildiğinde kültür sanat etkinlikleri yapılır mı?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, İsrail’in Gazze’deki sivil hastanelere yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye’de 𔄛 günlük milli yas” ilan edilmesinin...

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, İsrail’in Gazze’deki sivil hastanelere yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye’de “3 günlük milli yas” ilan edilmesinin ardından bir dizi etkinlik iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu gelişmeyi resmi sosyal medya hesabından duyurdu.

Açıklamada, “İsrail’in Gazze’deki hastanelere yönelik düzenlediği saldırılar sebebiyle Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen 3 günlük Ulusal Yas süresince, Bakanlığımıza bağlı Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından planlanan etkinliklerimiz durdurulmuştur” denildi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, “İsrail’in Gazze’deki sivil hastanelere yapılan saldırıda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesi nedeniyle ilan edilen 3 günlük milli yas süreci boyunca 18-20 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan tüm temsillerin iptal edildiğini” açıkladı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ise şunları kaydetti: “Ülkemizde 3 gün süreyle milli yas ilan edilmesi sebebiyle, Devlet Tiyatroları olarak Türkiye genelinde yas süresi boyunca tüm etkinliklerimizi durdurduk. Aynı sebeple 19 Ekim akşamı gerçekleştirmeyi planladığımız Kayseri Devlet Tiyatrosu açılış töreni de 26 Ekim’e ertelendi.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise “Gazze’de birçok sivilin ölümüne sebep olan insanlık dışı saldırılar nedeniyle 18-19-20 Ekim tarihlerinde İBB Kültür mekanlarında düzenlenecek konserlerin ileri bir tarihe ertelendiği” ifade edildi.

Ayrıca, Enka Sanat’ta bugün gerçekleştirilmesi planlanan “Cumhuriyet Turnesi: Ayşedeniz” etkinliği ile 20 Ekim’de düzenlenecek Güvenç Dağüstün ve Burçin Büke konserinin de ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme