Miniklerden yanan alanlara tohum topu

Marmaris Atatürk İlköğretim okulu 1. sınıf öğrencileri doğa dostu davranış sergiledi. 23 Nisan etkinlerinde Bilim parkında...

Miniklerden yanan alanlara tohum topu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Marmaris Atatürk İlköğretim okulu 1. sınıf öğrencileri doğa dostu davranış sergiledi. 23 Nisan etkinlerinde Bilim parkında çamurla birleştirip tohum topu haline getirmişti.  Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği’nin verdiği tohumlardan yaklaşık 1500 tohum topunu İçmeler mahallesi tepelerine attılar.  Minik öğrencilere Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Ali Demirtaş, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları ve Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları da eşlik etti.

“FİDAN VE TOHUM EKMENİN TAM ZAMANI”

Tohum toplarının nasıl ve nerelere atılacağını öğrencilere anlatan Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Ali Demirtaş “Mevsim sebebi ile fidan dikim zamanı bitti diyebiliriz ancak tohumları serperek toprağa oturmasını ve sonbahar ile filizlenmesini bekleyeceğiz. Çocuklarımız ileride hem kendileri hem de diktikleri fidanlar büyüyünce gurur duysunlar istiyoruz. Amacımız yeniden yemyeşil bir Marmaris’’ dedi.

(İHA)

Bakmadan Geçme