Mısır Cumhurbaşkanı Sisi 12 yıl sonra Türkiye'de

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye 12 yıl sonra resmi ziyarette bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır lideri Sisi’yi Esenboğa Havalimanı’nda karşıladı. 

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştiriyor. Bu ziyaret, 12 yıl aradan sonra Mısır'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olarak dikkat çekiyor.

Sisi, Ankara'nın Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılama heyetinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek resmi törenin ardından iki liderin görüşmesinde, özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve barış çabaları masaya yatırılacak. Ayrıca, Türkiye'nin Mısır üzerinden Gazze'ye yaptığı insani yardımların artırılması yönündeki çabalar da ele alınacak.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi 12 yıl sonra Türkiye'de

İŞBİRLİĞİ KONSEYİ TOPLANTISI

Ziyaret kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Şubat'ta Kahire'ye gerçekleştirdiği ziyarette imzalanan Ortak Bildiri çerçevesinde yeniden yapılandırılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıya iki ülkeden çok sayıda bakan katılacak. Toplantıda, Türkiye-Mısır ilişkilerinin tüm yönleri gözden geçirilecek ve ikili işbirliğinin geliştirilmesine yönelik adımlar tartışılacak.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi 12 yıl sonra Türkiye'de

ANLAŞMA BELGELERİ

Konsey toplantısında, maliye, enerji, şehircilik ve sağlık alanlarında çeşitli anlaşmaların imzalanması da bekleniyor.
 

Bakmadan Geçme