Misyonu başarılı sporcular yetiştirmek

Profesyonel Basketbolcu Feyyaz İrdel'in 2019'da kurduğu İzmir Efe Spor Kulübü, keşfettiği yetenekli çocukları voleybol ve basketbolda eğiterek, lig takımlarına başarılı sporcu kazandırıyor. Pandeminin bile durduramadığı İzmir Efe Spor'da bugün 11 antrenör, tüm yaş gruplarında eğitim veriyor

Feyyaz İrdel, oyuncu olarak başladığı basketbolda bugün kendini oyuncu yetiştirmeye adamış spor adamı. 1992’de Ayvalık’ta dünyaya gelmiş. 6 yaşında Ayvalıkgücü’nde basketbola başlamış. 12 yaşından 18 yaşına kadar Ayvalıkgücü basketbol takımında oynamış. 1 yıl Karşıyaka Spor Kulübü, 5 yıl İzmir Büyükşehir Belediyespor, 3 yıl Muğla Ormanspor’da oyunculuk yapan İrdel’in gönlünde kulüp kurup, sporcu yetiştirme hedefi varmış. Oyunculuğu bırakınca, kulüp kurmuş. 2018’de başlayan çalışma, 2019 1 Temmuz’da İzmir Efe Spor Kulübü’nün Bornova’da faaliyete geçmesiyle tamamlanmış. Aynı zamanda Cedi Osman ile birlikte Cedi Osman Akademy’i de kurmuşlar. Cedi Osman Academy adına eğitimleri İzmir Efe Spor veriyor. 

Kulübün kurulduğu dönemde pandeminin başlaması yüzünden 2 yıl online eğitim vermişler. 21 kursiyerle başladıkları faaliyetleri, pandemiden çıkarken 90 kişiye ulaşmış. İlk spor dalları basketbol. Voleybolda da eğitim veriyor. İrdel, hedeflerini, “Türk sporuna hizmet etmek ve ulusal milli takımlara oyuncu kazandırmak” olarak açıklıyor. 

Kulübün adının neden İzmir Efe olduğunu da şöyle özetliyor İrdel; “Ege Bölgesi’nde yiğitlere efe denir. Biz de İzmir’de sporun yeni efeleri anlamında kullandık.”

Basketbolda U-10 kategorisinden, U-18’e kadar tüm yaş gruplarında kız ve erkek takımları olarak 11 antrenörle çalışıyorlar. Voleybolda U-12 kategorisinde spor okulu olarak 2 antrenörle çalışıyorlar. 

Feyyaz İrdel, 5 hedef koymuş kulüp için. Spor okulundan kulüpleşmeye geçmeyi gerçekleştirmiş. Basketbolda tüm yaş gruplarında lig takımı kurmayı başarmışlar. Kızlarda, özkaynakları ile A takımı kurmak istiyorlar. Önce bölgesel lige, oradan da ulusal lige girme hedefleri var. 

İzmir Efe Spor Kulübü, basketbolda çok önemli proje yürütüyor; “Geleceğe Turnike”. Devlet okullarını gezip, öğrencilere basketbola yatkınlık testi uyguluyor ve kız sporcu seçiyorlar. 45 kız basketbolcuyu kulübe kazandırmışlar. Hedeflerden biri olan özkaynaklarıyla A takımı, bu kızlarla kurulacak. 

Bakmadan Geçme