• Haberler
  • Genel
  • MİT Başkanı Kalın, Hamas liderleriyle görüştü

MİT Başkanı Kalın, Hamas liderleriyle görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Ankara'da Hamas Siyasi Büro liderleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Ankara'da Hamas Siyasi Büro liderleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, toplantıda İsrail-Filistin ateşkes müzakerelerinin mevcut durumu ve esir takası konuları ele alındı.

Gazze'de yaşanan insani krizin çözülmesi için kalıcı bir ateşkes sağlanması ve bölgeye daha fazla insani yardım ulaştırılması için atılacak somut adımlar değerlendirildi. Görüşmede, Hamas'ın müzakere sürecindeki yapıcı tavrı vurgulanırken, İsrail'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarıyla desteklenen ve mutabık kalınan öneri metnine yeni şartlar getirmesinin ateşkes sürecini zorlaştırdığı ifade edildi. Ayrıca, İsrail'in devam eden saldırılarından duyulan endişe dile getirildi.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ YÜRÜTÜLÜYOR 

MİT, sürecin başından itibaren ateşkesin sağlanması için taraflar ve ilgili tüm aktörlerle yoğun bir diplomasi trafiği yürütmektedir. Bu süreçte, Hamas üst yönetimi, İsrail, Mısır, Katar ve ABD gibi tüm aktörlerle temaslarını sürdürmeye devam etmektedir.
 
 

Bakmadan Geçme