Mitinge 'zorunlu' davet

Berivan Kaya/Yeni İzmir Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan Cumartesi günü...

Mitinge 'zorunlu' davet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Berivan Kaya/Yeni İzmir

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan Cumartesi günü İzmir’de miting düzenleyecek. İddiaya göre Menemen Belediyesi Başkanlığı, bünyesinde çalışan personelleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingine gitmesi için sözlü ‘zorunlu’ davette bulundu. Tüm birimlere yapıldığı belirtilen ‘zorunlu’ davet sonrası emekçilerin işten çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı iddia edildi.

‘TC VERİN’ BASKISI

Belediye İş Sendikası Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Menemen Belediyesi Cumartesi günü yapılacak Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitingiyle ilgili birim amirleri üzerinden, ‘gelecekseniz, gelmeyenler mazeretlerini yazılı bildirmek zorundadır’ diye personelden mazeretleriyle ilgili bilgi almaya başladı. Bize gelen şikâyetler üzerine belediye başkan yardımcıları ve müdürlerle yaptığımız görüşmelerde ‘zorla gelin demedik, gelmek isteyen arkadaşlar gelsin dedik’ ifadelerini kullandılar. Aldığımız net bilgilere göre, ‘ailenizden de insanları çağırın, isim ve TC’leri verin’ diye baskı var. TC’leri kesinleştirmek ve getireceklerini garantiye almak için böyle bir yola girdiler” ifadelerine yer verdi.

Haber

SİYASAL GÖVDE GÖSTERİSİ

Hiçbir personel baskı altına alınamaz ve anayasal anlamda böyle bir baskı yok. İnsanlar mesai dışındaki vakitlerini özgür iradesiyle geçirebilir. Belediye başkan yardımcılarıyla yaptığımız görüşme sonrası, ‘böyle bir durumun yaşanmayacağını’ söylediler ama baskı hala devam ediyor. Anayasa belli, bu mazeretle işten çıkarma yetkisi kullanılamaz. İşçi arkadaşlarımızda korku ve tehditle ilgili kaygı var.

Katılım olacaktır ama bu katılımın yüzde 50’sinin korku psikolojisiyle olacağına inanıyorum. Biz işçilerin her daim arkasındayız. Bu sadece siyasal gövde gösterisi. Cumartesi Erdoğan, Pazar Kılıçdaroğlu gelecek. Kim gelirse gelsin bu bizi ilgilendirmiyor. Biz siyasi oluşum değiliz. Biz burada emek mücadelesi veren arkadaşlarımızın mücadelesini savunan örgütüz. Arkadaşlarımızın ekmeğiyle, işiyle zorluklar çıkarıldığında bununla ilgili savunma mekanizması biziz. Bu anlamda yapılması gereken ve varsa yapacağız” diye konuştu. (M.T.)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme