Mobil Basın Evi sahalara çıkıyor

Gazetecilere hizmet vermesi planlanan Mobil Basın Evi yola çıkıyor. Mobil basın evinden  bir yılda yaklaşık 300...

Gazetecilere hizmet vermesi planlanan Mobil Basın Evi yola çıkıyor. Mobil basın evinden  bir yılda yaklaşık 300 gazetecinin yararlanması bekleniyor.

 Gazeteciler Cemiyeti tarafından oluşturulan ve European Endowment for Democracy (EED)’nin destekleriyle hazırlanan; doğal afet ve kriz dönemlerinde sahada zor şartlarda çalışan gazetecilerin ihtiyaçları için hizmete sunulan Mobil Basın Evi yeniden sahaya çıkıyor. İlk görevinde deprem bölgesindeki gazetecilere destek ekipmanı götüren Mobil Basın Evi, daha sonra Muğla Akbelen ormanlarındaki direniş sürecinde gazetecilere destek vermişti. Yenilenen haliyle hizmet verecek olan araç, yakın zamanda yola çıkacak.

Araç sadece haber üretimi için değil gazetecilerin hijyen ve acil barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamak için de görev yapacak. Mobil Basın Evi, yenilenen ve son teknolojiye uygun tasarımıyla da gazetecilerin anında işlerini yapmasını sağlayacak. Mobil Basın Evi, gazetecilerin yazılı, görüntülü ya da sesli haber üretirken ihtiyaç duyabilecekleri cihazları veya yazılımları da sunuyor. Araçtaki tüm olanakların haber üretimi için kullanımı ücretsiz olmaya devam edecek. Araçta biri şoför biri teknik sorumlu biri de editör olmak üzere Gazeteciler Cemiyeti’nin üç personeli görev yapacak. Yıl boyunca yurdun yedi bölgesinde gazetecilere hizmet vermesi planlanan Mobil Basın Evi’nden bir yılda yaklaşık 300 gazetecinin yararlanması bekleniyor.

Mobil Basın Evi’nde montaj, reji, program kayıt ve WIFI uydu interneti gibi olanaklar de bulunuyor. Araçta bulunan ve ödünç alınabilecek ekipmanlar arasında bilgisayar, fotoğraf makinesi, kamera seti, mikrofon, ışık seti ve harici bellek de yer alıyor. Mobil Basın Evi’nden yararlanmak isteyen gazetecilerin, doğrudan haber üretiminde görev alıyor olması şart koşuluyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme