Moda ve endüstri bir araya geliyor

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, 'Tasarım yarışmalarının katma değerli ihracata giden yolda,...

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, “Tasarım yarışmalarının katma değerli ihracata giden yolda, yetenekli tasarımcıların keşfedilmesinde önemli bir rolü var. Biz Türk moda endüstrisi olarak tasarım ve katma değeri bir araya getiriyoruz. Türkiye’nin hazırgiyim sektörü ihracat birim fiyatı 15,8 dolarken, EHKİB olarak ihracat birim fiyatımız 21,3 dolar. Hazırgiyim sektörünün kilogram başına ihracat değeri Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde, bunda etkili olan faktör, sektörün tasarım gücü” dedi.

TEMA: TOHUM

Bugüne kadar sektöre Emre Erdemoğlu, Merve Uçar, Mahmut Ağaç, Özlem Erkan, Orkun Sevim, Harun Çifçi gibi başarılı tasarımcıları kazandıran Moda Tasarım Yarışmamız geçmiş senelerde Uyanış, Karnaval, Göç, Manipulasyon, Giz, Varoluş, Re-FORM, Newstalgia, The Message Tech-tility ve Contact-less temaları ile organize edildi. EİB 17’nci Moda Tasarım Yarışmasının bu seneki teması ise SEED- Tohum.

Haber Bülteni

 

Bakmadan Geçme