• Haberler
  • Genel
  • Moskof Çayı kirliliği ve kötü kokusuyla çevreye dehşet saçıyor

Moskof Çayı kirliliği ve kötü kokusuyla çevreye dehşet saçıyor

Torbalı’nın başından sonuna bir çok kırsal mahallesini dolaşarak ardından Selçuk’a uzanan Moskof Çayı, kirliliğiyle dikkat çekiyor....

Torbalı’nın başından sonuna bir çok kırsal mahallesini dolaşarak ardından Selçuk’a uzanan Moskof Çayı, kirliliğiyle dikkat çekiyor. Yıllardır kirliliğine çare bulunamayan Moskof Çayı, yaz aylarında kuraklığın etkisini göstermesiyle beraber adeta balçık deresi ne dönüşüyor ve çevresinde pis kokudan durulmuyor.

Pancar’dan Selçuk’a kadar uzanan Moskof Çayı’ndan adeta su değil katran akıyor. Moskof Çayı, boydan boya geçtiği Sağlık Köyü’nde çevre kirliliğine neden oluyor. Moskod’un kirliliği hem kötü kokulara neden olması hem de etrafında binlerce kara sineği barındırması nedeniyle vatandaşları canından bezdiriyor. Tarım alanlarının ortasından akan kirli sular, insan sağlığını her yönüyle tehdit ediyor.

FABRİKALAR ATIK SU MU SALIYOR?

Yağmur sezonunda tıkanınca sel taşkınlarına neden olan Moskof Çayı daha önce Devlet Su İşleri tarafından genişletilmiş ve tıkanmaya sebep olan noktalar temizlenmişti. Ancak buna karşın suyun kirliliğine çare bulanamadı. Öte yandan vatandaşlarca, bazı fabrikaların çaya atık su salarak kirlenmesine yol açtığı iddia ediliyor.

Hasan Demir

Bakmadan Geçme