Motokuryeler için 'Bornova Modeli' hizmet

Eve teslim hizmetinin 20 yılda gelmesi gereken noktaya 2 yılda geldiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova'da açılını yaptığı parkın 'Bornova Modeli' olarak önerileceğini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova’da faaliyete geçirilecek olan Motokurye Parkı’nın açılışına katıldı. Açılışa Özgür Özel’in yanı sıra Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, CHP Sözcüsü Deniz Yücel, HP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ve vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Açılışta ilk olarak söz alan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, motokuryelerin işlerinin çok tehlikeli olduğunu belirterek, kendilerinin gereksinimi olan kapalı bir tesisi hayata geçirmek istediklerini belirtti. Eşki, açılışı yapılan parka kademeli olarak kapalı alanların da ekleneceğini belirterek, “Motokuryeler, yazın sıcakta, kışın soğukta, açıkta beklemek zorundalardı. Motokurye arkadaşlarımız burada görevlerini rahatça icra edebilecekler. Motokurye arkadaşlarımız oldukça tehlikeli bir meslek icra ediyorlar. Bu sendikasız bir meslek. Bunun karşısında mücadele etmek için burayı bir örgütlenme merkezi haline getirmek istiyoruz. Motokuryelerin örgütlenip tehlikeli meslek sınıfına geçebilmeleri için mücadele edeceğiz” dedi.

Motokuryeler için 'Bornova Modeli' hizmet

Motokuryeliğin son yıllarda hızla artan bir meslek grubu haline geldiğini kaydederek sözlerine başlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu projeyi tüm Türkiye’de uygulayabileceklerinin sinyalini verdi. Özel sözlerini şöyle sürdürdü, “Bugün Bornova’da 16 farklı açılış ve temel atma töreni için buradayken, Motokurye parkına da uğradık. Motokuryelik son yılların çok konuşulan ve sayıları hızla artan mesleği. Dünyada eve teslim başladığından beri bir trend içindeydi ancak 20 yılda yaşanacak gelişmeler 2 yılda yaşandı. Türkiye’de okuduğum bazı raporlara göre meslek 30 kat hızlı büyüdü. Elbette bu yeni istihdam yarattığı gibi yeni güvenlik sorunu da yarattı. Motokuryeleri Türkiye’de ilk gören siyasi parti CHP’ idi. Covid’de bin üzerinde motokuryeyle genel merkez bahçesinde meseleye dikkat çeken bir eylem gerçekleştirdi. O günden beri de belediyeler bu konuya özen gösteriyorlar. Burada kapalı alan olması, tuvaleti, büfesi olması önemli. Başkanımız adım adım oraya evrileceğini söylüyor. Motokuryeler burayı beğenirse bu projeyi SODEM bünyesinde yer alan Sosyal Demokrat Konseyi’nde ‘Bornova modeli’ olarak örnek olarak tekrarlanmasını sağlayabiliriz. Bundan sonra da onların sesinizi duymaya devam edeceğiz. Kazasız belasız çalışmalar diliyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme