MSB 58 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen hava harekatlarının sonuçlarını açıkladı. 1-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen planlı...

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen hava harekatlarının sonuçlarını açıkladı. 1-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen planlı hava operasyonları, Kandil, Asos, Gara, Metina, Zap ve Hakurk bölgelerinde toplam 82 hedefi vurdu. Bu operasyonlar sonucunda 58 terörist etkisiz hale getirildi ve teröristlerin sığınakları ile mağaraları imha edildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı sürekli ve kararlı bir mücadele yürütüyor. Bu çerçevede, 1 Ocak’tan bu yana Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 1351 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Böylece, 24 Temmuz 2015’ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 38 bin 694’e ulaştığı bilgisi verildi.

Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar, teröristlerin sığınaklarını, mağaralarını ve depo olarak kullandığı alanları hedef alarak bu bölgeleri etkisiz hale getirdi. Bu operasyonların sonuçlarına göre 58 terörist öldürüldü.

Ayrıca, Türkiye’nin hudutlarını koruma çabaları da vurgulandı. Son bir haftada 621 kişi yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalandı, bunlardan 27’sinin terör örgütü üyeliği ve 15’inin FETÖ üyeliği tespit edildi. Ayrıca, yılbaşından bu yana toplam 8 bin 63 kişi yasa dışı geçiş girişiminde bulunurken, bu kişilerden 524’ü terör örgütü üyeleri olarak teslim edildi. Ayrıca, uyuşturucuyla mücadelede 4 bin 889 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Suriye’de ise istikrarın sağlanması ve Suriyelilerin güvenli bir şekilde geri dönüş yapabilmesi için çalışmaların devam ettiği ve terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen saldırılara karşı misliyle karşılık verildiği belirtildi. Bu yılın başından itibaren 342 taciz ve saldırının gerçekleştiği ve bunlara 991 teröristin etkisiz hale getirilerek cevap verildiği bilgisi verildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme