Mucizevi bitki kekik çayı

Lezzeti ve aroması ile yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan kekik, ballıbabagiller familyasından bir bitki. Baharat olarak...

Mucizevi bitki kekik çayı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Lezzeti ve aroması ile yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan kekik, ballıbabagiller familyasından bir bitki. Baharat olarak kullanılan kekik, aynı zamanda su olarak da tüketilebilir. Kekik suyu, genelde et yemeklerine aroma katmak için kullanılır. Orman kıyılarında, çimenlik, tarla ve çayırlarda yetişen kekik, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Peki, kekik suyu nasıl yapılır? Kekik suyu neye iyi gelir, nasıl kullanılır? İşte, kekik suyu tarifi ve faydaları

KEKİK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Antioksidan etkisi ile vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Hücrelerin yenilenmesini sağlar, yaşlanmayı geciktirir. Açık yaralar üzerinde antiseptik etkisi var. Mikropları temizlemesiyle bilinir. Ağız ve diş eti sağlığını korur. Ağızdaki bakterileri azaltır. Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri mevcut. Hazımsızlığı ve şişkinliği giderir, kabızlığı önler. Vücuttaki yağların daha hızlı yakılmasını sağlar. Metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeye yardımcı olur.

KEKİK SUYU NASIL YAPILIR?

Kekik suyu yapımı için gereken malzemeler; 2 su bardağı su ve 2 tatlı kaşığı ince kıyılmış kuru kekik. İlk olarak suyu ocakta kaynatın. Su kaynamaya başladığında içine kekiği ekleyerek 15 dakika demlemeye bırakın. Ardından kekik suyunu süzün ve ılık bir şekilde için.

KEKİK SUYU GÜNDE KAÇ DEFA İÇİLİR?

Kekik suyu, günde 2 fincandan fazla içilmemeli. 1 hafta boyunca her gün kekik suyu içtikten sonra, mutlaka 10 gün ara verilmeli. Kekik suyu tüketiminde aşırıya kaçmamanız önerilir.

KEKİK SUYU NE ZAMAN İÇİLMELİ?

Kekik suyunun zayıflatıcı etkilerinden faydalanmak için, aç karna tüketilmesi önerilir. Günün herhangi bir zaman diliminde içebilirsiniz. Özellikle yemeklerden önce içilmesi, metabolizmanın hızlanmasını sağlar.

NOT: Hamileler, emziren anneler, kronik rahatsızlığı olanlar, sürekli ilaç kullananlar, alerjik bünyeler ve ciddi bir hastalığı olan kişiler, kekik suyunu içmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır. Kekik suyunu içtikten sonra baş dönmesi, mide bulantısı, kusma gibi yan etkiler olursa, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.

 

Bakmadan Geçme