Müdür gidince işe başlayamadılar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın göreve gelir gelmez kadro revizyonuna gittiği birimlerden olan İZULAŞ'ta genel müdürün değişince 18 şoförün işe alımları da iptal edildi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, göreve başlamasından kısa bir süre sonra İZULAŞ Genel Müdürü Ali Celal Ergin’in görevine son vermiş, yerine Grand Plaza Genel Müdürü Arda Şekercioğlu’nu getirmişti.

Egedesonsöz.com’un haberine göre; İZULAŞ’taki görev değişimi bekleyen işe alımların da iptal edilmesine neden oldu. Şirketin 2023’ün Aralık ayında açtığı şoför ilanını başvurarak mülakattan ve direksiyon sınavından geçen 18 kişi genel müdür değişince mağdur oldu.

15 Nisan 2024 sabahı işe alımları kabul edilen 18 kişi aranarak 18 Nisan 2024 sabahı iş başı yapacakları bilgisi verildi. İşçiler ise gün içinde istifalarını verdi. Ancak aynı günün akşamı yeniden aranan 18 kişi işe alımların bekletileceği söylendi.

Eylül ayında İZULAŞ yeniden şoför alımı ile ilgili ilan yayımladı ancak bu ilanda da ilk ilanda yer almayan 3 yıllık ehliyet ve yaş şartı kriterleri getirildi. Diğer işçilerin işe alımları kriterleri karşılamadıkları için iptal edildi.

İzmir Büyükşehir’de işe girecekleri için istifa eden işçilerin çoğunluğu ise 3 ile 7 yıl arasında değişen tazminatlarını yaktılar. İşsiz kalan işçiler ise bu süreçte bankalara ve yakınlarına borçlandı. İşçilerin hepsi hakkında icra dosyaları açılırken hesaplarına bloke konuldu. Kimi işçilerin de evlerine haciz memurları geldi. Yeniden işe girebilenlerin ise maaşlarının dörtte bir oranında kesinti yapıldı.

Bakmadan Geçme