Muhalefetten HÜDAPAR’a tepki!

Bütçe görüşmelerinde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ''Olumlu ve olumsuz tüm yönleri ile federasyon...

Bütçe görüşmelerinde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “‘Olumlu ve olumsuz tüm yönleri ile federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilmelidir’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

2024 bütçesinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri, önceki gün tartışmayla kapandı. Meclis’e AKP listelerinden İstanbul Milletvekili olarak giren Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı özerklik açıklamasıyla tepki çekti. Konuşmasının bir bölümünde partisinin programında yer alan “eyalet sistemi” ve “özerklik” ile ilgili ifadeleri okuyan Yapıcıoğlu, “Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmelidir diyoruz. Tamam mı? Siz eğer, lütfen… Eğer siz okuduğunuzu anlamıyorsanız o zaman buralarda oturmayın. Eğer siz okuduğunuzu anlıyor, bile bile çarpıtıyorsanız diyecek sözüm yok, kendinize yakışanı yapıyorsunuz” şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, AKP sıralarına, “Burada bütçeyi savunmak için HÜDA PAR genel başkanına konuşma verdiniz. Hizbullah’ın uzantısına bütçenizi savunduruyorsunuz. Sizin nereniz milliyetçi? Sizin vatan sevginiz HÜDA PAR” açıklamasını yaptı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme