• Haberler
  • Gündem
  • Muharrem İnce: İzmir adaylık konusu diye bir şey yok

Muharrem İnce: İzmir adaylık konusu diye bir şey yok

İnce, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, İstanbul’da kazanmanın önemli olduğunu ancak kaybetmemenin daha önemli olduğunu belirterek, İmamoğlu’na...

İnce, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, İstanbul’da kazanmanın önemli olduğunu ancak kaybetmemenin daha önemli olduğunu belirterek, İmamoğlu’na destek verme teklifinde bulunduğunu ifade etti.

İnce, İstanbul’da 103 bin oy aldığını ve Memleket Partisi’nin bölgede en az 250 bin oy potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi. İmamoğlu ile yapılan görüşmenin kurumsal olmadığını ve sadece destek teklifi içerdiğini belirten İnce, ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de bir araya geleceğini açıkladı.

Öte yandan İnce, İzmir’deki adaylık iddiaları hakkında, “İzmir adaylık konusu diye bir şey yok. Olmayan teklifin konusu olmaz. Böyle bir teklif yok ki, bunun üzerine konuşalım” dedi ve İzmir konusunda CHP’yi uyarmaya çalıştığını ifade etti.

İnce’nin ayrıca Ankara ve diğer yerel seçimlere ilişkin değerlendirmeleri şu şekilde:

“Ankara seçiminde Tayyip Erdoğan’ın eli her yere uzanıyor. Elindeki güçlü bir ismi, İyi Parti’nin adayı yaparsa, Ankara da zora girer. Güçlü bir ilçe belediye başkanını İyi Parti’den aday yaptırırsa, Mansur Yavaş’ın işi zora girer.”

Meral Akşener ile yapacağım görüşmede, kilit yerlerde iş birliği yapma tavsiyesinde bulunacağım. Geçen seçim kendi partisi için de çok olumlu bir iş birliği yapmıştı yerel seçimde. İyi Partili başkanların iş birliğini sürdürmesinin önemine dikkat çekeceğim.”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme