Muharrem İnce İzmir'de gençlerle buluştu

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, Balçova’da üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek soruları yanıtladı 'SİYASET SALIDAN SALIYA...

Muharrem İnce İzmir'de gençlerle buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, Balçova’da üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek soruları yanıtladı

“SİYASET SALIDAN SALIYA BİRBİRİNE HAKARET ETMEK DEĞİL”

Siyasetçilerin sürekli aynı şeyleri tartıştıklarını vurgulayan İnce,  siyasetin “salıdan salıya birbirine hakaret etmek” olmaması gerektiğini söyledi. 2018 seçimlerinde farklı bir kampanya yürüttüklerini ifade eden İnce, “2018 seçimlerinde ilk kez ben farklı bir kampanya yaptım. Bilim, Nano Teknoloji, Uzay Madenciliği dedim. Bugün de başka şeylerden söz etmeliyiz. Geleceğimize yön verecek gençlerle birlikteyiz. Yapay zekayı konuşmalıyız. Bir politikacı gençlerle bir araya geldiyse bu sistemleri konuşmalı. 3 M’yi konuşmak isterdim. Matematik, mizah ve mutluluk. Matematik olmadan hiçbir şey olmaz.” dedi.

“AMBULANS DEĞİL CANKURTARAN VARDI”

Cumhurbaşkanının sözlerini eleştiren İnce düşüncelerini şöyle ifade etti: “Et-Süt Genel Müdürü, ‘Çok kuyruk vardı biz de zam yaptık’ diyor. Zammı yüzde yüz yap, müşteriyi sıfırla kimse gelmesin. Bu siyasetle değil argoyla açıklanır. Bunların kayışı kopmuş. Cumhurbaşkanı biz gelmeden önce buzdolabı yoktu diyor. Sanki biz yiyeceklerimizi ağaç kavuğunda saklıyorduk? Geçenlerde yine biz gelmeden önce ambulans yoktu diyor. Evet ambulans değil, cankurtaran vardı. Biz eşekle mi taşıyorduk hastaları? Çanakkale köprüsüne 200 liracık diyor, ortağı paranız yoksa yüzerek geçin diyor. Kurbağalama mı, serbest stil mi, kulaç mı atacağız? Onu söylemiyor.” diye aktardı.

TEKNOLOJİ VURGUSU

Dünyanın değişmeye başladığını ve teknolojiyi bilmek gerektiğini ifade eden İnce, “Şimdi Rusya Ukrayna savaşı var. Savaş önceden tanklar, uçaklar, makineli tüfeklerle oluyordu. Şimdi de cephede, bankada savaş var. Sosyal medyada savaş var. Karşı devletin moralini bozmak için sosyal medyadan da savaş yürütülüyor. Tuşlarda da savaş devam ediyor.” diye konuştu.

MUTABAKAT METNİNE DEĞİNDİ

Altı muhalefet partisi liderinin imzaladığı “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” mutabakat metnine değinen İnce, metinde Atatürk’ün isminin geçmediğini, İstanbul Sözleşmesi’ne değinilmediğini söyledi. Konuşmalarının ardından Memleket Partisi lideri ilçe başkanlığı açılışı için Torbalı’ya hareket etti. ÖZGE UĞULU

Bakmadan Geçme