''Muhtarlarımız her türlü övgüye layık''

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak bölgesi muhtarlarıyla buluştu. Buluşmaya CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları...

''Muhtarlarımız her türlü övgüye layık''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak bölgesi muhtarlarıyla buluştu. Buluşmaya CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Ednan Arslan, Devrim Barış Çelik ve CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından da katılım sağladı. Batur, muhtarların mahallelerde yaşanan sıkıntıları ve vatandaşların taleplerini belirttiği buluşmada söylenenleri tek tek not ederken, milletvekili adayları Arslan ve Çelik de CHP iktidarında yapılacak muhtarlık çalışmalarını açıkladı. Başkan Abdül Batur, Konaklı muhtarları Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nda ağırladı. Ednan Arslan ve Devrim Barış Çelik’in de katılım sağladığı buluşmada muhtarların belediyenin mahallelerdeki gözü kulağı olduğunu belirten Batur, Konaklı muhtarların çok çalışkan olduğunu belirtti.

Konaklı muhtarlarla uyum içinde çalıştıklarını söyleyen Batur, “Muhtar kardeşlerimiz mahallesine, bölgesine hâkim; ne istediğini, ne yapılması gerektiğini, önceliklerini bilen arkadaşlarımız. Konak’taki muhtarlarımız her türlü övgüye layık. Yaptığınız çalışmalar nedeniyle hepinize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel işler yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz, birlikte çalışacağız” şeklinde konuştu. 14 Mayıs’ın Türkiye’nin varoluş seçimi olduğunu ekleyen Batur, “14 Mayıs, bu ülkenin geleceği. Sizlere de büyük görevler düşüyor. Sizlere inanıyor, güveniyoruz” cümlelerini belirtti.

Haber

“Muhtarlarımızın iş yükü çok fazla”

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ednan Arslan ise muhtarlığın büyük özveriler istediğini belirterek, “Mahallenin her türlü sorunuyla kendi derdiniz gibi ilgileniyorsunuz, sizlere çok teşekkür ediyorum. Günümüz şartlarında çok zor bir iş yapıyorsunuz, büyük sıkıntılarınız var. Muhtarlarımızın iş yükü çok fazla. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi muhtarlarımızın çalışma koşullarını mutlaka düzelteceğiz. Kentin yönetimine muhtarları katacağız. Muhtarların belediye meclisinde, mahalleleriyle ilgili konularda hem söz hem oy hakkı olmasını sağlayacağız” ifadelerini kurdu. Arslan, Türkiye’nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri dönmesi gerektiğini söyleyerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine uygun bir yönetimle idare edilmemiz gerekiyor. Bu ülkeye hesap veren bir iktidar öneriyoruz. Bizim mütevazı, içimizden olan, bizim gibi olan, boğazından kul hakkı geçmemiş bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var.

Haber

Ülkemiz bunu fazlasıyla hak ediyor. Öyle bir cumhurbaşkanı seçeceğiz. Atatürk’ün Çankaya Köşkü’ne çıkacak, herkese eşit mesafede hizmet götürecek, ülkenin birliği, beraberliği huzuru için çalışacak” şeklinde konuştu.

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Devrim Barış Çelik ise CHP iktidarında muhtarlıkla ilgili yapılacak çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Muhtarlık yasası hazırlanacağını belirten Çelik, “Bu yasadan sonra yeniden teşkilatlanma sağlayacağız. Muhtarlarımız kendi yasalarını, sınırlarını, yeterliliklerini, haklarını bilecek. Bütçesiyle özel alanını yönetmeye başlayacak. Mahalleyle ilgili kararlar için belediye meclislerine katılacak” ifadelerini belirtti. Yönetmeyi kolaylaştırmak adına muhtarların yardımcı personele sahip olmasını sağlayacaklarını da belirten Çelik, muhtarlar birliği kurulacağından da sözlerinde bahsetti. Çelik, seçim sürecinde muhtarların sağlayacağı desteğin çok önemli olduğunu da söyledi. (M.T.)

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme