Gazeteci Murat Ağırel kimdir? 

Gazeteci ve Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, sosyal medya üzerinden kendisine gönderilen ölüm tehdidi içeren bir video paylaştı. Peki Gazeteci Murat Ağırel kimdir? Detaylar haberimizde…

Murat Ağırel, gazeteci ve yazardır. 23 Eylül 1978 tarihinde Adana'nın Ceyhan ilçesinde doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ceyhan’da tamamlamış, ardından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Otomotiv Bölümü’nden mezun olmuştur. Ayrıca Eskişehir Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü’nden de başarıyla mezun olmuştur.

2006 yılında, sivil toplum alanında etkili bir rol üstlenerek Bizkaçkişiyiz Sivil Toplum Platformu'nu kurmuş ve İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütmüştür. Bu süreçte, dört büyük Cumhuriyet Mitingi, üç Hukuka Saygı Mitingi, yedi Teröre Lanet Mitingi, 22 sokak yürüyüşü ve 1274 salon toplantısı düzenlemiştir. Ayrıca Memleket Sevdalıları Derneği'nin kurucusu olup, üç dönem Genel Başkanlık yapmıştır.

2008 yılında, FETÖ kumpası olarak değerlendirilen Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınmış ve 7 yıl 3 ay hapis cezası almıştır. Cezaevinde geçirdiği süre zarfında, Türkiye'deki siyasi ve hukuki olayları derinlemesine incelemiş, bu süreçte edindiği deneyimleri yazdığı kitaplarda işlemiştir.

YAZARLIK VE MEDYA KARİYERİ

Son yıllarda, kamu kurumlarındaki usulsüzlük iddialarını ele aldığı "Şaki – İlk Defa Yayımlanan Sayıştay Belgeleri" adlı kitabıyla dikkat çekmiştir. Murat Ağırel, yazı hayatına Medya Siyaset ve Oda TV gibi platformlarda başlamış, günümüzde ise Yeniçağ Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca halktv'de de yazıları yayınlanmaktadır.

SİYASİ HAYAT

Murat Ağırel, 27. dönem İYİ Parti İstanbul Milletvekili Adayı olarak açıklanan isimlerden biridir. 

KİTAPLARI

Murat Yazdığı kitaplar arasında; "Vurgun", "Parsel Parsel 2", "Parsel Parsel", "Sarmal" ve "Şaki" bulunmaktadır.

Bakmadan Geçme