Murat Bakan kimdir? Hayatı ve siyasi kariyeri…

CHP İzmir Milletvekili olarak yeniden seçilen Murat Bakan, siyasi kariyeri ve kent konseyi çalışmalarıyla önemli bir...

Murat Bakan kimdir? Hayatı ve siyasi kariyeri…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP İzmir Milletvekili olarak yeniden seçilen Murat Bakan, siyasi kariyeri ve kent konseyi çalışmalarıyla önemli bir yer edinmiş bir isim olarak biliniyor. 1972 yılında Ankara’da doğan Bakan, astsubay bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokul eğitimine Ankara Bayrak Garnizonu ilkokulunda başladıktan sonra İzmir’e taşınan Bakan, eğitim hayatının geri kalanını bu güzel şehirde tamamladı.
Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra meslek hayatına eşiyle birlikte serbest avukat olarak başlayan Murat Bakan, Selin Ercoşkun Bakan ile evli ve Yiğit Kemal adında bir oğlu bulunuyor. Kent konseyleri alanında ulusal ve uluslararası projelerde aktif olarak yer almasıyla da tanınan Bakan, siyaseti karşıtlık değil, ilkeli uzlaşmalarla yapmaktan yana olduğunu vurguluyor. Atatürk’ün çağdaşlaşma hedefleriyle uyumlu bir şekilde hareket eden Bakan, bilimsel doğruları esas alan ilkeleriyle politika yolculuğunu şekillendiriyor.
Murat Bakan, 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nde önseçime girerek aday olmuş ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde milletvekili olarak seçilmiştir. Bu tarihten itibaren milletvekilliği görevini başarıyla sürdüren Bakan, 2004 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi adayı olarak siyasi hayatına adım atmıştır. Ardından 2007 Genel Seçimleri’nde İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı olmuş ve 2009 yerel seçimlerinde İzmir İl Seçim Koordinasyon Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.
Karabağlar Belediye Meclisi’nde görev almasıyla siyasi etkinliğini artıran Bakan, aynı zamanda CHP Grup Başkan Vekili ve Hukuk Komisyonu Başkanı olarak da görev yapmıştır. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde uzun süre CHP Grup Sözcüsü olarak görev yapmış olan Bakan, aynı zamanda CHP’nin kurultay delegeleri arasında yer almıştır. İzmir 2. Bölge Milletvekili olarak görev yaparken 2023 yılı seçimlerinde 1. Bölge’den aday gösterilmiştir. Bakan, seçim sonuçlarına göre CHP İzmir Milletvekili olarak görev yapmaya devam edecek.

 

Bakmadan Geçme