• Haberler
  • İzmir
  • Murat Kurum, Başkan Soyer’in ‘bisiklet projesi’ni örnek aldı

Murat Kurum, Başkan Soyer’in ‘bisiklet projesi’ni örnek aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, bugün gerçekleştireceği projelerini açıkladı. Kurum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, bugün gerçekleştireceği projelerini açıkladı. Kurum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 5 yıl önce ifade ettiği “bisiklet şehri” projesini de örnek aldı.

Kurum, görevi devraldıklarında İstanbul’da bisikleti çekici bir ulaşım aracına dönüştüreceklerini belirterek, “Herkesin evinin kapısında bir bisiklet olmasını hedefliyoruz. İstanbul’u sağlıklı ulaşım için ‘bisiklet şehri’ haline getireceğiz. Akıllı ulaşım sistemiyle bisiklet parklarını hızla artıracağız. Ayrıca İzmir’de başlatılan ‘paylaşımlı bisiklet’ uygulamasını da İstanbul’da yaygınlaştırmak istiyoruz. 2029’a kadar bisiklet yollarını 2 katına çıkaracak, 2024’te ise İstanbul’a 1500 kilometre bisiklet yolu kazandırmış olacağız. Dağınık görüntüleri engellemek için scooter park alanları oluşturacağız ve aynı zamanda TOGG araçlarının şarj edildiği elektrikli şarj istasyonları kuracağız” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme