• Haberler
  • Gündem
  • Murat Kurum ‘İhtiyaç sahibi emekliler’ dedi… Enginyurt Kurum’a çıkıştı!

Murat Kurum ‘İhtiyaç sahibi emekliler’ dedi… Enginyurt Kurum’a çıkıştı!

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantısında vaatlerini katılımcılara ve gazetecilere...

Murat Kurum ‘İhtiyaç sahibi emekliler’ dedi… Enginyurt Kurum’a çıkıştı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantısında vaatlerini katılımcılara ve gazetecilere anlattı. ‘Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu’ isimli toplantıda İstanbul’a ait projelerini aktaran Kurum, İstanbullular için birçok projelerinin içine emekliler için her ay 2 bin 500 TL destek vereceğini aktardı. Emeklilerin gözlerini diktiği sunumda tepkiler peşi sıra geldi. Katılımcıların yanı sıra sosyal medyada ‘İhtiyaç sahibi emekliler’ söylemiyle tepkiler çığ gibi büyürken ayını tepki de politikacıların da diline düştü.

Haber

Murat Kurum

‘Ne yiyorsun ne içiyorsun?’

Demokrat Partili Enginyurt, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İBB Adayı Murat Kurum’a seslenirken emeklilere verilecek 2 bin 500 TL’lik desteğin üzerine “22 yıldır iktidarda olan AKP’nin bakanlığını yapan ve şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayı olan Murat Kurum, emeklilere müjde verip seçim vaadinde bulunuyor. Demiş ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanırsa ihtiyaç sahibi emeklilerine 2 bin 500 lira yardım edecekmiş. Murat Kurum, ne yiyorsun ne içiyorsun bilmiyorum ama belediyeden 2 bin 500 lira yardım verene kadar Recep ağabeyine söyleseydin de, 22 yıldır bu emekliyi sefalete sürüklemeselerdi” dedi.

Haber

Cemal Enginyurt

‘Hangi emeklinin ihtiyacı yok’

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, emeklilerin banka kuyruklarında, et kuyruklarında mağdur edildiğini ve emekli maaşının asgari ücretin altında tutulduğunun altını çizerek “En düşük emekli maaşı 10 bin liraya düştü. Emekliyi asgari ücretin bile altına düşürüp bir kilo ete muhtaç ettiniz. Emekliyi promosyon için banka kapılarında bekletiyorsunuz, emekliyi ucuz et kuyruklarında süründürüyorsunuz ve şimdi çıkmış ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin 500 lira vereceksiniz. Hangi emeklinin ihtiyacı yok? İhtiyaç sahibi dediğin kim? Emeklinin tamamı ihtiyaç sahibi Kurum? İhtiyaç sahibi olmayan sen ve senin gibi saraydan yaşayıp ve saraydan beslenen ballı maaş alanlardır. Emekliye yaptığınız bu hakaret, 31 Mart’ta sizin kafanızda balyoz gibi patlayacak. 31 Mart’ta sizden hesap sorulacak. İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) emekliye ikramiye dağıtma yeri değildir. Emekliye ikramiye dağıtan 2 bin 500 TL dağıtacak olan Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen Enginyurt, şunları aktardı:

“Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum, emekliye seyyanen 8 bin 500 TL hakkı olan parayı veriniz ve emekliye sahip çıkınız. Emekli ağlıyor ve bunun hesabını da sizden soracak!”

Haber

Sabahattin Yeşiltepe

DİSK/Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe, emeklilerin kandırıldığına işaret ederek emekli maaşlarının yetmediğinin altını çiziyor. Kök maaşın etkilerine değinen Yeşiltepe “5 bin 500 lira kök maaş yüzünden hüsrana uğradılar. 5 bin 500 TL kök maaş alan arkadaşlarımıza verilen yüzde 49,25’lik ek zamla o maaş 10 bin olmuyor, 7 bin 500 oluyor. Ek yardımı da eklersek 8 bin liraya yaklaşan bir ödeme almış oluyor. Bunu 10 bin liraya tamamlamak için 2 bin lira gibi bir ek ödeme de verip ‘Temmuz’da tamamlayacağız’ diyecekler. Ama bunu da vermeyecekler” dedi.

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme