Murat Kurum profilini güncelledi

İstanbul’da gerçekleşen ‘AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda büyükşehirler ile birlikte 26 kişilik aday listesi açıklandı. AK...

İstanbul’da gerçekleşen ‘AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda büyükşehirler ile birlikte 26 kişilik aday listesi açıklandı. AK Parti’nin belediye başkan adaylığı için yapılan toplantıda birçok aday Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan, adayları sahneye çağırdı, tokalaştı, adayları tanıttı.

İstanbul adayı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini 2018 ve 2021 yılları arasında tamamlayan Murat Kurum, bakanlığın isminin ‘Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ olarak değişmesiyle görevine 2021-2023 yılı ile yeni isimle devam etti.

İstifa ve vekillik

Bakan Murat Kurum, 14 Mayıs 2023 Milletvekili seçimlerinde AK Parti’den İstanbul Milletvekili olarak seçildi ve göreve başladı. TBMM’de (Türkiye Büyük Millet Meclisi) yaklaşan 31 Mart seçimleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aday gösterilen Kurum, profilini değiştirdi.

Profilde güncelleme

3 Çocuk babası 47 yaşındaki Murat Kurum, İstanbul’da gerçekleşen ‘AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’na İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından sosyal medya hesabı X’teki profiline ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday’ı yazdı. Önceki profilinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, İstanbul Milletvekili yazan AK Partili Kurum, düzenlenen basın toplantısında ise, “Böyle yüce bir görev için aday gösteren sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.  İstanbul’a aday olmak büyük bir onur ve büyük bir sorumluluk olduğunu biliyorum. İstanbul’da Mekke ve Medine’nin emanetleri var. Hepimiz kendi özümüzü burada bulmuşuz. Ekonomimizin gücü ve ticaretimizin lokomotifi buradadır. İstanbul’umuz bizim tarihimizdir. İşte biz bu derece kıymetli özen gösterilmesi gereken bir şehirde hep birlikte olalım” dedi.

Haber

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme