Musk’tan yeni hamle: TruthGPT

Elon Musk, Fox News Channel’daki Tucker Carlson ile yaptığı bir röportajda, ChatGPT’ye rakip olarak “TruthGPT” adında...

Musk’tan yeni hamle: TruthGPT
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elon Musk, Fox News Channel’daki Tucker Carlson ile yaptığı bir röportajda, ChatGPT’ye rakip olarak “TruthGPT” adında bir yapay zeka platformu başlatacağını açıkladı. “TruthGPT, evrenin doğasını anlamaya çalışan, maksimum gerçeği arayan bir yapay zeka olacak” ifadelerini kullandı.

Musk, TruthGPT’nin “insanları yok etmesi pek olası olmayan” ve “güvenliğe giden en iyi yol olabileceğini” belirtti. Ayrıca Microsoft tarafından desteklenen OpenAI’i, “yapay zekayı yalan söylemesi için eğitmekle” eleştirdi ve artık kapalı kaynak ve kar amacı güden bir organizasyon olan Microsoft ile yakın ilişki içinde olduğunu ifade etti.

Musk, “Geç başlıyoruz, ancak üçüncü bir seçeneği oluşturmaya çalışıyoruz” dedi. Geçen ay Nevada’da kaydettirdiği X.AI Corp adlı bir şirketin belgelerine göre, Musk bu girişimi yöneteceği ve aile ofisi genel müdürü Jared Birchall’ın sekreter olarak görev yapacağı listede görünüyor.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme