• Haberler
  • Gündem
  • Mustafa Sarıgül’den tutuklu Can Atalay hakkında açıklama

Mustafa Sarıgül’den tutuklu Can Atalay hakkında açıklama

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarıgül, Gezi tutuklusu avukat Can Atalay’ın Türkiye...

Mustafa Sarıgül’den tutuklu Can Atalay hakkında açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sarıgül, Gezi tutuklusu avukat Can Atalay’ın Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili seçilmesine karşın hâlâ serbest bırakılmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Millet Meclisi milli iradenin tecelligâhıdır ve demokrasinin kalbi diyorsak; halkın oylarıyla milletvekili seçilen avukat Can Atalay bugün mutlaka burada olmalıydı. Milletin temsilcileri olarak bize düşen görev, Türkiye Millet Meclisi’nin itibarını sonuna kadar korumaktır. Bu itibarı korumak için yürütme ve yargının, yasamanın emrine girmesini göz ardı edemeyiz, buna kesinlikle izin vermeyiz.

Milletvekili mazbatasını alan sayın Can Atalay’ın hâlâ hapiste tutuluyor olması gerçekten demokrasi adına kabul edilemez. Milli iradeyi ve demokrasiyi savunmak hepimizin göreviyse, seçilmiş bir milletvekilinin şu anda hapishanede değil, parlamentoda olması gerekir.”

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme