• Haberler
  • İzmir
  • Müzik Kütüphanesi'nde kitaplardan notalar taşıyor

Müzik Kütüphanesi'nde kitaplardan notalar taşıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin bahçesindeki eski taş binada yer alan Müzik Kütüphanesi,...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin bahçesindeki eski taş binada yer alan Müzik Kütüphanesi, kentin konsept kütüphanelerinin bir parçası olarak büyük ilgi görüyor. Kütüphane, profesyonel ve amatör müzisyenlerin yanı sıra müziğe ilgi duyan çocuk ve yetişkinler için kitaplar, dergiler, nota ve partisyon envanterleri sunuyor. Kütüphanedeki küçük performans sahnesinde ise düzenli olarak seminerler, söyleşiler ve atölyeler gerçekleştiriliyor.

21 Haziran Dünya Müzik Günü’nde İzmirlilere seslenen AASSM Müdürü Emel Akçay Özer, “Müzik, hepimizin duygularıyla birebir ilişkili olan en genel sanat dalıdır. Tüm müzikseverleri Müzik Kütüphanesi’ne bekliyoruz” dedi.

ÇOCUKLARA VE YETİŞKİNLERE HİZMET

Emel Akçay Özer, Türkiye’de müzik kütüphanelerinin yaygın olmadığını belirterek, “Burası Türkiye’nin ilk müzik kütüphanesidir. Günümüzde müzikle ilgili kitaplar ve dergiler daha çok devlet konservatuvarlarının kütüphanelerinde bulunur. İzmir’de yerel yönetimin şemsiyesi altında kurulan bu müzik kütüphanesi, Türkiye’de bir ilktir. Binamızın bir kısmını çocuklara ayırdık ve bu bölümde çocuklara müziği sevdirecek kitaplar bulunuyor. Ayrıca bu küçük sahnede atölyeler, dinletiler, seminerler ve söyleşiler düzenliyoruz. Amatör ve profesyonel müzisyen yetişkinler için ayrılan bölümde ise nota bilgileri, bestecilerin biyografileri ve stilleri ile ilgili yerli ve yabancı kitaplar mevcut” dedi.

KİTAP BAĞIŞI KABUL EDİLİYOR

Müzik Kütüphanesi’nde 3 bine yakın kitap ve dokümanın bulunduğunu kaydeden Özer, “Yurt dışından kitap getiriyoruz ancak Türkçe yayında yetersiziz. Bağış kitap da alıyoruz ve güzel kondisyonda olan Türkçe kitaplara ulaştık. Kütüphanemizin içeriğine uygun, iyi kondisyonlu kitapları bağış olarak kabul ediyoruz” diye ekledi. Özer, kütüphanenin tüm müzikseverlere açık olduğunu vurguladı.

ŞANSLI KENT İZMİR

Müziksever Mehmet Fatih Yurtseven, kütüphaneyi sık sık ziyaret ettiğini belirterek, “Müzik Kütüphanesi’nde çeşitli etkinliklere katılıyorum. Seminer ve söyleşileri özellikle takip ediyorum. Ayrıca burada kitap ihtiyacımı karşılayacak büyük bir arşiv var. Özellikle müzikle ilgilenen gençler için burası büyük bir kaynak. Çocuklara müziği sevdirmek için de burayı önemli buluyorum. İzmir şanslı bir kent. Müzik Kütüphanesi’nin yanı sıra Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin olması da büyük bir şans” dedi.

MÜZİK KÜTÜPHANESİ

AASSM Müzik Kütüphanesi’nde yıl boyunca çeşitli söyleşi, seminer ve atölyeler düzenleniyor. Kütüphanenin mimarı Cenk Dereli’nin “Müzik ve Mimari” adlı söyleşisine katılan Nehir Aktaş, “Ben müzikle ilgilenen biriyim. Müzik Kütüphanesi’ne söyleşiye katılmak için geldim ve kitapları çok etkileyici buldum. Kentimizde müzikle ilgili kitapların yer aldığı bir kütüphanenin bulunmasını çok önemli buluyorum” dedi. Elzem Aktaş ise “Yabancı dilde eserlerin de olması çok faydalı olmuş. Pek çok insan bu kütüphaneden faydalanabilir. Ben mimarım ve mimarlık üzerine araştırmalar yaparken Müzik ve Mimari söyleşisine katılmaya karar verdim” diye konuştu. Esra Yıldız da “Müzik Kütüphanesi’ni çok beğendim. Bugün bu söyleşiye gelerek müzik ve mimarinin kentle bağlamlarını araştırdık. Keyifli ve verimli bir kütüphane olmuş, ufkumuz açıldı” ifadelerini kullandı.

ETKİNLİKLER ÖNCESİ BAŞVURU ŞART

Hafta içi 09.00-17.30 saatleri arasında hizmet veren AASSM Müzik Kütüphanesi, etkinlik zamanlarında başvuru ile katılımcı kabul ediyor. Sosyal medyada aassm_official üzerinden duyurulan etkinlikler öncesinde aassm.org.tr adresinde bulunan başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Müzik Kütüphanesi’ne bağışlanacak müzik bilgisi içeren kitap, partisyon ve müzik temalı dergi, katalog gibi materyaller için ise 232 293 38 35 numaralı telefondan iletişim sağlanabiliyor.

DENİZHAN GÜZEL 

Bakmadan Geçme