• Haberler
  • Siyaset
  • Nagehan Alçı: Erdoğan-karşıtlığı Kemal Bey'i bir nebze de olsa önde gösteriyor

Nagehan Alçı: Erdoğan-karşıtlığı Kemal Bey'i bir nebze de olsa önde gösteriyor

Alçı, gerçek bilim insanlarının itibar ettiği bir araştırma kurumu olan Panoramatr'ın 11-16 Nisan arasında yaptığı ankete...

Nagehan Alçı: Erdoğan-karşıtlığı Kemal Bey'i bir nebze de olsa önde gösteriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alçı, gerçek bilim insanlarının itibar ettiği bir araştırma kurumu olan Panoramatr’ın 11-16 Nisan arasında yaptığı ankete göre Cumhur İttifakı’nın, Millet İttifakı’ndan 7 puan önde olduğunu belirtti. Bu tabloya göre Cumhur İttifakı, TBMM çoğunluğunu elde etme ihtimalinin kuvvetli olduğunu ifade etti.

Ancak, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın eklenmesiyle birlikte toplam muhalif oyların Cumhur İttifakı’nı geçtiğine dikkat çeken Alçı, Muharrem İnce olayının da sönmeye başladığını belirtti ve Muharrem İnce’nin ilk turda yüzde 10 bandını geçme ihtimalinin olmadığını vurguladı.

Alçı’ya göre ilk turda Tayyip Erdoğan’ın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kıl payı farkla önde olduğu gibi, ikinci turda da Kılıçdaroğlu’nun burun farkıyla önde olduğu belirtildi. Alçı, 20 yıldır biriken Erdoğan karşıtlığının da etkisiyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun önde olduğunu ifade ederek, tam rakamla 51.3 Kılıçdaroğlu, 48.7 Erdoğan diyerek sonuçları açıkladı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme