Nalbantoğlu'ndan 'Vız vız mı' yanıtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'zihni sinir ' benzetmesi yaptı. CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Tunç Soyer'e...

Nalbantoğlu'ndan 'Vız vız mı' yanıtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ‘zihni sinir ‘ benzetmesi yaptı. CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Tunç Soyer’e ‘koku, çöp ve sivrisinekle mücadele ilgili 10 soru yönelten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’ya ‘Vız vız mı? Vız vız! Arı mı? Arı!’ sözleriyle yanıt verdi. CHP’li Nalbantoğlu, Büyükşehir’in çöp sorununun azaltılmasına yönelik çözüm bekleyen 10 projesi üzerinden Kaya’ya gönderme yaptı.

‘YÜK HAFİFLEYECEK’

Çiğli Artıma Tesisi’nde 4. Faz inşaatına başlandığını hatırlatan Nalbantoğlu; açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Üstelik tüm ekonomik dar boğaza rağmen çalışmalar, 600 milyon liralık bütçeyle kararlılıkla sürüyor. Bıkkınlık verecek kadar tekrara düşmek, kendilerine yakışmıyor. Biz bilgi vermekten, paylaşmaktan kaçınmayız. Üstelik kokunun geçen yıllara oranla azaldığını mutlaka kendileri de fark ediyor; ancak bunu kabullenmek, siyaseten işlerine gelmiyor olmalı! Nitekim geçtiğimiz yıl yaz dönemiyle bu yılı mukayese edersek İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşeri İletişim Merkezi HİM’e gelen kokuyla ilgili şikâyetler yüzde 90 oranında azaldı. Körfezle ile ilgili çalışmalar Çiğli ile de sınırlı değil. Güneybatı Arıtma Tesisi’nin kapasitesi 400 milyon lira yatırım bedeliyle artırılıyor. Bu kapsamda Narlıdere’nin tamamında hali hazırda hizmet veren atık su hattı yenilenecek ve yaklaşık 9 kilometre daha yeni hat imalatı yapılacak. Bu çalışma ise 105 milyon lira maliyetle gerçekleşecek. 2024 yılı içerisinde tamamlanması planlanan önemli projeler Körfez’e derin bir nefes daha aldıracak.  Karabağlar’daki tesis ile Çiğli’ye giden yük yüzde 15 oranında hafifletilecek.” RAMAZAN AKER

BEKLEYEN PROJELERİ SIRALADI

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, çöp konusundaki adımlara en büyük seti AK Parti’nin çektiğini vurgulayarak büyükşehir belediyesinin 10 çözüm arayışı ve engelleri madde madde sıraladı.

1-     Harmandalı’da heyelan nedeniyle kapatma kararı daha önce verilmiş; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan beş ayaklı İzmir İli Bölgesel Entegre Katı Atık Yönetimi Planı’nın üç ayağı, gerekli izinler alınamadığı için işlevsiz hale gelmiştir.

2-     Menderes’te ÇED süreci tıkanmış ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verdiği görüşü değiştirmesi nedeniyle izin süreci tamamlanamamıştır.

3-     Bergama’nın kapasitesinin genişletilmesi talebi, tüm izinlerin olmasına rağmen reddedilmiştir.

4-     2012 yılında Torbalı Taşkesik atık sahası talebi, zamanın Orman Bakanı tarafından reddedilmiştir.

5-     2007 yılında Torbalı Uyuzdere atık sahası talebi, MTA tarafından reddedilmiştir.

6-     Urla Yarımada Atık Sahası talebimiz İYTE rektörlüğü tarafından reddedilmiştir.2022 Urla Uzunkuyu eski taş ocağını atık sahası kullanma talebimiz reddedilmiştir.

7-     Mevcut atık sahalarının yükünü azaltacak Çeşme park bahçe atıklarından kompost üretim tesisi için yer talebi reddedilmiştir.

8-     Menemen Yanık 147 ve 148 nolu 2 adet parsel için atık saha talebi reddedilmiştir.

9-     Tire vahşi depolama alanı rehabilitasyon ve bakiye atık depolama sahası için ÇED süreci tamamlanmış olmasına rağmen 7 aydır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerekçe gösterilmeksizin imzada bekletilmektedir.” diye konuştu.

Haber Merkez

Bakmadan Geçme