Nane yemeyen naneyi yer! 

Osmanlı mutfağında da sık sık kullanılan nane, günümüzde de vazgeçilmez baharatlardan biridir. Salatalarda, yemeklerde, çorbalarda kullanılan...

Osmanlı mutfağında da sık sık kullanılan nane, günümüzde de vazgeçilmez baharatlardan biridir. Salatalarda, yemeklerde, çorbalarda kullanılan nane aynı zamanda çay olarak da tüketiliyor. Nanenin kullanımına ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, “Nane Osmanlı mutfağının olmazsa olmaz bir yeşilliğidir. Akdeniz bölgesi insanlarının salatalarında eksik etmediği bir bitkidir. Tatlıdan salataya, kısırdan dolmaya kadar hemen her yerde kullanılır. Nane, çay olarak, ülkemizin çoğu yöresinde keyifle içilir” diyor.

FAZLA GÜNEŞ IŞIĞINA MARUZ KALDIYSANIZ  BUNU UYGULAYIN

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, nanenin özellikle de radyasyona ve fazla güneş ışığına maruz kalan kişiler için önemli olduğunu söylüyor. Uzman isim, “Radyasyona ve fazla güneş ışığına maruz kalanlar naneyi bol tüketmeli. Yaz aylarını kuvvetli güneş ışığı altında geçirenlere, cep telefonuyla fazla konuşanlara, röntgen ve MR cihazlarıyla sürekli çalışanlara taze nane tüketmelerini tavsiye ediyorum” açıklamasında bulundu.

RADYOTERAPİ ALANLAR İÇİNDE ÖNEMLİ

Uzman isim, naneyi kullanması gereken kişiler için şunları söylüyor:

“Radyoterapi almış veya almakta olan hastalara özellikle taze nane tüketmelerini öneriyorum. Bir ay boyunca öğünlerinde 7 ila 8 gram taze nane tüketmeleri aldıkları ışının neden olduğu zararların ortadan kaldırılmasında mükemmel bir yardımcı. Nanenin aynı zamanda zengin demir kaynağı olması, anemi şikâyetiyle karşı karşıya kalan bu hastaların hızla direnç kazanmasında da etkili olabilir.”

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme