Narin gibi kaybolan Dursun ile Evrim halen bulunamadı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Küçük Narin'in bulunması için Türkiye genelinde seferberlik ilan edilirken, Tokat'ta farklı tarihlerde kaybolan iki çocuğun durumu akıllara geldi.

DURSUN KAĞAN TAŞÇI VE EVRİM ATIŞ'IN HİKAYELERİ

2015 yılında Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'dan ve 2018 yılında Turhal ilçesinde kaybolan 3,5 yaşındaki Evrim Atış'tan hala haber alınamıyor. Dursun Kağan'ın kaybolmasının üzerinden 3 bin 165 gün, Evrim Atış'ın kaybolmasının üzerinden ise 2 bin 242 gün geçti. Her iki çocuğun bulunması için yapılan arama çalışmalarında bugüne kadar bir sonuç elde edilemedi. 25 Nisan 2018'de Reşadiye ilçesi D-100 karayolu üzerindeki Dokuzdolanbaç Köprüsü yakınlarında meydana gelen bir kazada, muhtar Ayhan Cebe'nin aracı 20 metre yükseklikten Kelkit Çayı'na yuvarlanarak suda kaybolmuştu. Arama çalışmaları sırasında çocuk kemiklerine rastlanmıştı. Bu kemiklerin Dursun Kağan Taşçı veya 10 yaşındaki Bayram Erol'a ait olabileceği düşünüldü. DNA testi sonucu kemiklerin Bayram Erol'a ait olduğu belirlenirken, Dursun Kağan Taşçı'nın izine hala rastlanmadı.

EVRİM ATIŞ'TAN 6 YIL SONRA HALA İZ YOK

Evrim Atış, 10 Temmuz 2018 tarihinde Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Yenisu köyü yaylasında oynarken kaybolmuştu. Kızlarını bulmak için seferber olan aile, Jandarma ve AFAD ekiplerinden yardım istedi. Ancak, bugüne kadar yapılan aramalardan bir sonuç çıkmadı. Evrim Atış'ın kayboluşunun üzerinden 6 yıl, 1 ay ve 18 gün geçti.

Bakmadan Geçme