Narin Güran bulundu mu? 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları devam ediyor. İşte Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili son durum ve gelişmeler…

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları devam ediyor. 6 gün süren yoğun aramalara rağmen Narin'in bulunup bulunmadığına dair kesin bir bilgiye ulaşılamadı. İşte Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili son durum ve gelişmeler…

Narin Güran, 21 Ağustos'ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kayboldu. Kur'an kursuna giden Narin, kurs çıkışı eve dönmemesi üzerine ailesi tarafından aranmaya başlandı. Sonuç alınamayınca, ailesi jandarmaya kaybolduğu ihbarında bulundu. 

ARAMA ÇALIŞMALARI

Arama çalışmaları, Diyarbakır Valiliği, jandarma, AFAD, sağlık ekipleri ve belediye arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla başlatıldı. Şu ana kadar toplamda 12 bin 550 araç incelendi, 130 kişinin ifadesine başvuruldu ve 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

BULUNAN EŞYALAR VE İZLER

- Çocuk Terliği: 22 Ağustos'ta bir çocuk terliği bulundu. Terlik, Narin'in anne ve babasına gösterildi ancak numarasının Narin’in terliğinden farklı olduğu belirtildi.
  
- Kan Lekeleri: 25 Ağustos'ta, Narin’in kaybolduğu patika yolun yakınlarında bulunan kayalıklarda kan lekeleri görüldü. Yapılan incelemede, bu lekelerin Narin Güran’a ait olmadığı, mahalledeki bir çocuğun burnunun kanaması sonucu oluştuğu açıklandı.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ 

Narin’in 21 Ağustos'taki son görüntüleri, arkadaşlarıyla yürüdüğünü ve sonra eve doğru yola çıktığını gösterdi. Ayrıca, 25 Ağustos’ta çocuklar, Narin’i en son gördükleri yeri jandarmaya göstermek üzere pedagog eşliğinde canlandırma yaptı.

SON DURUM

Arama çalışmaları, sulama kanalında ve çevresinde devam ediyor. Su seviyesi düşürülen kanalda, JAK ve AFAD dalgıçları tarafından arama yapılmakta. Ayrıca, 20 kilometrelik bir kanal boyunca arama yapılırken, mısır ve pamuk tarlalarında da çalışmalar sürdürülüyor. Şu ana kadar 130 kişinin ifadesi alınmış ve geniş bir bölge taranmış durumda.


 

Bakmadan Geçme