• Haberler
  • Gündem
  • Narin Güran cinayetinde anne ve ağabey dahil 8 kişi daha tutuklandı

Narin Güran cinayetinde anne ve ağabey dahil 8 kişi daha tutuklandı

Diyarbakır'da Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada, gözaltına alınan 24 kişiden 8'i, aralarında Narin'in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran'ın da bulunduğu kişiler, tutuklandı. Geri kalanlardan 1 kişi serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunduğu 8 Eylül'de yapılan operasyonda annesi, babası, kardeşleri ve amcalarının da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden biri olan N.B., ifadesinde Narin’in amcası Salim Güran’ın, 200 bin TL karşılığında Narin’in cesedini Eğertutmaz Deresi’ne taşıdığını itiraf etti. Bu itirafın ardından Salim Güran tutuklanmıştı. Tavşantepe Mahallesi imamı ise ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

13 KİŞİ ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST KALDI

Soruşturma kapsamında kalan 22 şüphelinin gözaltı süreleri iki kez uzatıldı ve 14 Eylül sabahı, sorguları tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve üç savcı tarafından sorgulanan şüphelilerden, Narin’in babası Arif Güran’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 9 kişi ise tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

ANNE KASTEN ÖLDÜRMEYE İŞTİRAKTAN TUTUKLANDI

Mahkemeye çıkarılan Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran, "kasten öldürme suçuna iştirak etmek" suçlamasıyla tutuklanırken, diğer şüphelilerden kuzenleri Muhammet Kaya ve Birsen Güran, yengesi Maşallah Güran, amcasının işçisi Mehmet Salim Atasoy, halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve amcası Fuat Güran ise "suç delillerini yok etmek" ve "suçluyu kayırma" suçlarından tutuklandı. Bir diğer şüpheli R.A. ise serbest bırakıldı.

Sorgu işlemleri 25 saat süren şüpheliler, güvenlik önlemleri altında cezaevine gönderildi.

Bakmadan Geçme