Narin Güran cinayetinde yeni gelişme!

Diyarbakır'ın Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın adli tıp raporunda ölüm nedeninin 'Ağız ve burun kapanması ile boyuna bası sonucu oksijensiz kalması' olduğu ifade edildi.

Diyarbakır’ın Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın adli tıp raporunda ölüm nedeninin "Ağız ve burun kapanması ile boyuna bası sonucu oksijensiz kalması" olduğu ifade edildi.

Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından cinayet soruşturmasında önemli gelişmeler yaşanıyor. 21 Ağustos’ta kaybolduktan 19 gün sonra 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cesedi bulunan Narin'in cinayetinde, aralarında annesi, abisi ve amcalarının da bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Ancak cinayetle ilgili olarak henüz kimin tarafından işlendiği belirlenemedi.

“OKSİJENSİZ BIRAKILMASINA BAĞLI MEYDANA GELMİŞ”

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen Adli Tıp Kurumu raporunda, Narin Güran'ın ölüm nedeninin "Çocuğun ölümünün ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana gelmiş olduğu, oy birliği ile mütalaa edilmiştir" olduğu ifade edildi. Raporda, Narin'in 21 Ağustos'ta kaybolduğu gün öldüğü ve mevcut verilerle cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığına dair bir değerlendirme yapılamadığı vurgulandı. Ayrıca, cesedin bulunduğu yerin durumunun ölüm sonrası hayvanlar tarafından etkilenmiş olabileceği belirtildi.

Narin Güran cinayetinde yeni gelişme!

NARİN’İN CANSIZ BEDENİNİN JASAT BULDU

Soruşturma sırasında JASAT ekipleri, Narin’in köyünden 50’ye yakın sahte ihbar alındığını tespit etti ve bu ihbarları yapan kişilerin kimlikleri belirlenerek gözaltına alındı. Ankara'dan gelen JASAT ekipleri, Narin'in cesedini demir çubuklarla yaptıkları aramada buldu.

‘HATIRLAMIYORUM’ İFADESİ 

Tutuklanan ve serbest bırakılan şüphelilerin ifadelerinde ortak bir kelime öne çıkıyor: ‘Hatırlamıyorum’  Jandarma ve savcılık sorgularında bu cevap, şüphelilerin olaya dair bilgi vermekten kaçındığını gösteriyor. 

TELEFON SİNYALLERİ ELE VERDİ

Narin'in kaybolduğu dönemde bazı amcalarının mobil telefon sinyalleri, olay yerinde buluştuğunu ortaya koydu. Bu bilgiyle, gözaltına alınan şüphelilerden Nevzat Bahtiyar'ın ifadesindeki tutarsızlıklar gün yüzüne çıktı. 

DİŞ İZİ SONUÇLARI BEKLENİYOR 

Narin’in abisi Enes Güran’ın kolundaki diş izine dair sonuçların beklenmesi, cinayetin seyrini değiştirebilir. Bu diş örnekleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiş durumda. Narin'in cinayetiyle ilgili soruşturma devam ederken, katilin kimliği hala belirsizliğini koruyor.

Bakmadan Geçme