Narin'in adı Konak'ta yaşatılacak

Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan Narin Güran'ın adını Konak'ta bir parka vermek istediklerini söyleyen Başkan Nilğfer Çınarlı Mutlu, 'Konak'ta Narin'imizin adını yaşatmak, hem de çocukların oyunlar oynadığı bir parkta yaşatmak istedik ve bunun için süreci başlattık' dedi.

Konak Belediyesi, Kocakapı'da yapılan parka Narin Güran adının verilmesi için harekete geçti.

Kocakapı Mahallesi 1041/3 Sokak'ta yaklaşık 1000 metrekarelik alanda yapım çalışmaları süren parka Narin adının verileceği öğrenildi. Konak Belediye Başkanı Nilüğfer Çınarlı Mutlu'nun göreve geldiği günden bveri her mahalleye bir park projesi kapsamında Kocakapı'da yapılan parkın Çimleri ve yeşil dokusu otomatik sulama sistemiyle korunacak. Çınar ağaçlarının gölge yapacağı parktaki oturma alanları modern dizayn edilmiş parkletler ile oluşturulacak. 

Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun  parkın tamamlanmasınun ardından konuyu belediye meclisine taşayacağı ve parka Narin Güran adının verilmesini talep edeceği öğrenildi.

"NARİN'iMİZİN ADINI YAŞATMAK İÇİN SÜRECŞ BAŞLATTIK"

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mutlu, "Parklarımız herkes için ama önce çocuklarımız için var. Onların özgürce oyun oynaması, yüzlerinin hep gülmesi için olanca çabamız. Çünkü çocukların, çocukluklarını doyasıya yaşamaları gerekiyor. Mutlu çocuklardır mutlu, sağlıklı bir toplumu yaratacak olan. Ancak maalesef acı haberler, acı olaylar o mutluluğu, o gülen yüzleri soldurabiliyor. Narin'imizde bu acıyı çok derinden hissettik. Biz Konak'ta Narin'imizin adını yaşatmak, hem de çocukların oyunlar oynadığı bir parkta yaşatmak istedik ve bunun için süreci başlattık" diye konuştu.

Bakmadan Geçme