• Haberler
  • Asayiş
  • Narin'in Anne ve Ağabeyinin tutuklama gerekçeleri açıklandı

Narin'in Anne ve Ağabeyinin tutuklama gerekçeleri açıklandı

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetinde anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran'ın tutuklama gerekçeleri açıklandı.

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğartutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili olarak anne Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran’ın tutuklanma gerekçeleri belli oldu. 

Cinayet soruşturması Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. 22 şüpheli dün Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi ve 25 saat süren sorgu işlemlerinin ardından, Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran, amcası Fuat Güran, iki kuzeni ve yengesi de dahil olmak üzere 8 kişi tutuklandı. Baba Arif Güran’ın da aralarında bulunduğu 4 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Toplamda 14 kişi serbest bırakıldı.

TUTUKLAMA GEREKÇELERİ

Diyarbakır 4. Sulh Ceza Hakimliği, Yüksel ve Enes Güran’ın tutuklanmasının gerekçelerini şu şekilde açıkladı:
“Şüpheliler Enes Güran ve Yüksel Güran’ın üzerine ‘Çocuğu kasten öldürmek’ atılı suçuna yönelik kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren dosyadaki mevcut delil durumu, şüphelilerin aşamalarda verdikleri beyanlardaki çelişkiler, şüphelilerin Narin’in kaybolduğu güne dair olay anlatımlarının birbirini doğrulamadığı hususu, adli tıp raporunun henüz dönmediği, birçok şüpheli ve tanığın çelişki beyanlarda bulunması hususu dikkate alındığında, delillerin karartma ihtimalinin var olması, HTS kayıtlar ve tüm dosya kapsamı göz önünde bulundurduğunda suç isnadına yönelik somut delile dayalı kuvvetli şüphe oluşturması nedeniyle ve yargılama sonucunda suçlu bulunması halinde alacağı ceza miktarı göz önünde bulundurarak, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 5. Maddesinde öngörülen geçerli şüphe sebeplerinin, 1982 anayasasının 19. Maddesinde belirtilen kuvvetli belirtinin ve CMK’nın 100/I maddesinde öngörülen kuvvetli suç şüphesi gösterir somut delillerin mevcut olduğu, müsnet suç için kanunda ön görülen cezanın alt ve üst sınırı, verilmesi beklenen cezaya göre tutuklama tedbirlerinin ölçülü olması bu nedenle adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı anlaşıldığından şüphelilerin CMK’nın 100. Maddesi gereğince ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verildi.”  

 
 

Bakmadan Geçme