Narlıdere Belediyesi'nden can dostlara destek

Narlıdere Belediyesi, can dostların sağlığını ve refahını artırmak amacıyla Veteriner İşleri Müdürlüğü'ndeki çalışmalarını hızlandırdı.

Belediye, kısırlaştırma, aşılama ve muayene işlemlerinin yanı sıra sahiplendirme uygulamalarıyla da dikkat çekiyor. 1 Nisan 2024 ile 10 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetler, rakamlarla gözler önüne serildi.

Detaylı İstatistiklerle Destek

Narlıdere Belediyesi'nden can dostlara destek

Narlıdere Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, belirtilen dönemde toplamda 550 can dostunu muayene ve tedavi etti. Ayrıca, 476 kısırlaştırma, 644 aşılama ve 1.612 paraziter uygulama işlemi gerçekleştirildi. Sahiplendirme çalışmaları kapsamında ise 68 can dostu yeni yuvalarına kavuştu.

Ayrıntılı Hizmetler:

484 kedi ve 66 köpek muayene ve tedavi edildi.
571 kedi ve 73 köpek aşılandı.
182 köpeğe ve 1.430 kediye paraziter uygulama yapıldı.
435 kedi ve 41 köpek kısırlaştırıldı.
35 kedi ve 33 köpek sahiplendirildi.

Başkan Uzun: “Yaşatmaktan Yanayız”

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, Türkiye’de tartışmalara neden olan Sokak Hayvanları Yasası’na atıfta bulunarak, can dostların yaşam hakkını savunduklarını ifade etti. Başkan Uzun, “Bu dünya bütün canlılarındır ve canlıların yaşam hakkının elinden alınmasını doğru bulmuyoruz. Can dostlarımız için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek adına Veteriner İşleri Müdürlüğümüzde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Her zaman can dostlarımızı yaşatmaktan yana olacağız ve onlar için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Hizmetlerin Artarak Devamı Bekleniyor

Narlıdere Belediyesi, can dostlarının sağlık ve güvenliğini ön planda tutarak, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarını artırmayı sürdürecek. Yapılan çalışmalar, belediyenin hayvan dostu yaklaşımını ve toplumda bu konuda farkındalık yaratma hedefini desteklemektedir.

Bakmadan Geçme