Narlıdere Belediyesi'nden kadınlara şok eğitim: KİHEP başlıyor !
Narlıdere Belediyesi, kadın haklarını savunmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için hayati bir adım atıyor! Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) neler sunacak? Eğitimler hangi konulara odaklanacak? Sertifika almak için başvuru süreci nasıl işleyecek? Detaylar için haberimizi okumaya devam edin! Tüm detaylar haberimizde...
Narlıdere Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda önemli bir adım atarak Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’nı (KİHEP) hayata geçiriyor. 16 hafta sürecek olan bu eğitim programı, katılımcıların cinsiyet ayrımcılığına ve insan hakları ihlallerine karşı bilinçlenmelerini sağlayacak. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilecek. Başvurular 10 Ekim itibarıyla kabul edilmeye başlanıyor.
Narlıdere Belediyesi, kadın hakları konusunda önemli bir adım atarak Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’nı (KİHEP) başlatıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğini öncelik olarak belirleyen bu program, toplamda 16 hafta sürecek ve katılımcıların cinsiyet ayrımcılığı ile kadınların insan hakları ihlalleri konusunda bilinçlenmelerini hedefliyor. Eğitim, bağımsız kadın örgütlenmesinin ve kadın hareketinin önemine vurgu yaparak, bu konularda aktif bir rol almalarını sağlamak amacı taşıyor.
Eğitimler Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde Gerçekleştirilecek
KİHEP, Narlıdere Belediyesi Kadın Danışma Merkezi bünyesinde düzenlenecek ve eğitimler Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılacak. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verileceği belirtiliyor. KİHEP’e katılmak isteyen vatandaşların, başvurularını 10 Ekim 2024 itibarıyla Narlıdere Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’ne yapmaları gerekiyor.
KİHEP Nedir?
KİHEP, kadınların yaşamlarını şekillendiren ulusal ve uluslararası yasalar hakkında bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla tasarlanmış bir eğitim programıdır. Program, katılımcıların haklarını ve yasaları öğrenmelerinin yanı sıra bu hakları eleştirel bir bilinçle yorumlamalarını, haklarını yaşama geçirme becerilerini edinmelerini ve toplumsal değişim yaratma güçlerini artırmayı amaçlıyor.
Program, kadınları Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde aktif bireyler olmaları için destekleyerek, sivil toplumda ve kamu alanında diğer aktörlerle iş birliği yapmalarını teşvik ediyor.
Eğitim İçerikleri
Eğitim programında ele alınacak konular arasında şunlar yer alıyor:
Kadının İnsan Hakları
Anayasal ve Medeni Haklar
Kadına Karşı Şiddet ve Aile İçi Şiddet
Şiddete Karşı Stratejiler
Kadının Ekonomik Hakları
Toplumsal Cinsiyet Rollerine Duyarlı Çocuk Eğitimi ve Çocuk Hakları
Kadın ve Cinsellik