Narlıdere Folkart’ta büyük yangın!

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart Sitesi’nde büyük bir yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm binayı sararken...

Narlıdere Folkart’ta büyük yangın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart Sitesi’nde büyük bir yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm binayı sararken olay yerine çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA’lar ile AFAD ve UMKE ekipleri de yönlendirildi. 8 katlı 4 bloğun bulunduğu sitede çıkan yangın, İzmir’in bir çok noktasından görülürken, bazı vatandaşların ise canını kurtarmak balkonlardan atladığı öğrenildi.

Yangının 22.00 sıralarında Yenikale Mahallesi’ndeki 4 bloklu sitenin 8 katlı Folkart sitesinde çıktığı gelen ilk bilgiler arasında yer alıyor.

Yangının çıkış nedeni tam olarak belirlenemezken, yanan dairelerden birinin İbrahim Tatlıses’e ait olduğu bildirildi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildiği ve site sakinlerinin yaralandığı bilgisine de ulaşıldı.Zaman zaman patlama seslerinin geldiği ifade edilen yangın nedeniyle site sakinlerinin tahliyesi gerçekleştirildi. Ekipler yangını 2 saat içinde kontrol altına almayı başardı. Soğutma çalışmaları sabah saatlerine kadar süreceği bildirildi.

SERT RÜZGAR YANGINA MÜDAHALEYİ ZORLAŞTIRIYOR

Yangına ilişkin ilk bilgileri paylaşan  İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “1 blok tamamen yanmak üzere. Diğer bloklara sirayet etmeden söndüreceğiz. Site yöneticisi, yangın başladıktan sonra tüm sakinleri tahliye etmiş. Can kaybı olmadığına dair elimizde bilgi var. Şuan itibariyle neden çıktığına dair net bir bilgi yok. Parlama ve ardından patlamadan söz ediliyor. İlerleyen zamanlarda netleşecektir. Bina çelik konstrüksiyon ve ahşap olduğu için yangın çabuk yayılmış. Sert rüzgar da var, bu nedenle söndürmekte zorluk çekiliyor. Hastanelere intikal eden bir yaralı da yok. Can kaybı olmadan atlatacağız” diye konuştu.

DIŞ CEPHE KAPLAMASI YANGININ KONTROLÜNÜ ZORLAŞTIRIYOR

Yangın hakkında sosyal medyadan yaptığı açıklamada Tunç Soyer şu ifadelere yer verdi:  “Narlıdere’de çıkan site yangınına itfaiye ekiplerimiz tüm gücüyle müdahale ediyor. Binanın dış cephesinin ahşap kaplama olması çalışmaları güçleştirirken, ekiplerimiz alevlerin diğer bloklara yayılmasını engellemek için çalışıyor. Tek dileğimiz can kaybı yaşanmaması.” dedi.

Narlıdere'de çıkan site yangınına itfaiye ekiplerimiz tüm gücüyle müdahale ediyor. Binanın dış cephesinin ahşap kaplama olması çalışmaları güçleştirirken, ekiplerimiz alevlerin diğer bloklara yayılmasını engellemek için çalışıyor.

Tek dileğimiz can kaybı yaşanmaması.

— Tunç Soyer (@tuncsoyer) April 27, 2023

İbrahim Tatlıses’ten açıklama

Yangında evde olmadığını ifade ederek komşularına geçmiş olsun dileklerini sosyal medya adresinden açıklayan İbrahim Tatlıses, yazısında “Folkart’ta oturan bütün komşularıma geçmiş olsun, iki gün önce geliyordum İzmir’e uçaklarda yer yok diye gelemedim. Herkese geçmiş olsun. İnşallah can kaybı olmaz. Gelen mala gelsin” sözlerine yer verdi.

 

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme