• Haberler
  • Çevre
  • Narlıdere Metrosu’nda ilk deneme sürüşü 10 Nisan’da

Narlıdere Metrosu’nda ilk deneme sürüşü 10 Nisan’da

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Metrosu’nun açılış tarihi için 15 Nisan’ı işaret ederken ilk deneme sürüşünün 10 Nisan’da yapılacağını ifade etti.

Narlıdere Metrosu’nda ilk deneme sürüşü 10 Nisan’da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tamamlanmak üzere olan Narlıdere Metrosu’nda incelemelerde bulundu. Soyer, “Vaat ettiğimiz gibi, söz verdiğimiz gibi Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında İzmir’e, Narlıdere Metrosu’nu hediye etmiş olacağız. Ne depremler, ne pandemi hiçbir şey durduramadı bizi, hiçbir şey yolumuzdan alıkoyamadı bizi. Çok hızla yürüyoruz. Şu anda 700’ün üzerinde arkadaşımız çalışıyor.” dedi. Narlıdere Metrosu’nun açılış tarihi için 15 Nisan’a işaret eden Soyer, 10 Nisan’dan sonra ilk deneme sürüşünün yapılabileceğini ifade etti. Soyer, Narlıdere Metrosu’na dair sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

“Pandemiye, depremlere, krizlere rağmen canla başla çalışarak %94’ünü tamamlamayı başardığımız Narlıdere Metrosu, çok yakında deneme seferlerine başlayacak. 2.5 milyar yatırımla tamamlanacak metromuz, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına çok yakışacak.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Narlıdere Metrosu, 7.2 kilometrelik hat üzerinde 7 istasyondan oluşacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde Narlıdere Metrosu’na dair yer alan bilgiler şu şekilde:
“İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 4. aşamasını oluşturan Narlıdere Metrosu, Fahrettin Altay İstasyonu ile Narlıdere Kaymakamlık İstasyonu arasında hizmet verecek. 7,2 kilometre olacak hat 7 istasyondan oluşacak. Evka-3’ten başlayıp Fahrettin Altay’da sona eren mevcut hattın devamı olacak hat üzerinde sırasıyla; Balçova, Çağdaş, DEÜ Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları yer alacak. Hattaki tünel çalışmaları ile 14 bin 183 metrelik ray döşeme işlerinin 12 bin 782 metresi tamamlandı. Elektromekanik işler hat içinde ve istasyonlarda sürüyor.”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme