• Haberler
  • Yerel
  • Narlıdere’deki rezidansta 10 kişiyi İzmir İtfaiyesi kurtardı

Narlıdere’deki rezidansta 10 kişiyi İzmir İtfaiyesi kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi dün akşam Narlıdere’deki bir sitede çıkan yangına ilişkin hazırladığı bilgilendirme raporunu yayınladı. Raporda,...

Narlıdere’deki rezidansta 10 kişiyi İzmir İtfaiyesi kurtardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediyesi dün akşam Narlıdere’deki bir sitede çıkan yangına ilişkin hazırladığı bilgilendirme raporunu yayınladı. Raporda, görevli itfaiye birimine ihbarın ulaştırılmasının ardından 2 dakika içinde olay yerinde müdahaleye başlandığı ve öncelikli olarak bina sakinlerinin tahliyesinin sağlandığı vurgulandı. Alevler arasında mahsur kalan biri çocuk 10 kişinin itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığı belirtildi.

Olay yerine ulaşan ekiplerin talimatlara uygun olarak, site, AVM, gökdelen tipi binalarda çıkan yangınlarda öncelikli şekilde insanların tahliyesine ağırlık verdiği raporda vurgulandı. Tahliye esnasında site içerisinde ikamet eden vatandaşlardan balkon kısımlarına çıkan biri çocuk 7 kişi merdivenli araç ile tahliye edildi. Akabinde Mithatpaşa Caddesi kısmında mahsur kalan 3 kişinin ise binaya giren itfaiye söndürme ekibi tarafından tahliyesi sağlandı.

Haber

202 PERSONEL YANGINA MÜDAHALE ETTİ

Yangına müdahale esnasında su, köpük ve diğer teknik araç ve ekipmanlar etkin şekilde kullanıldı. Yangına müdahale kısmında hem dahili hem de harici olarak en üst kattan zemine kadar söndürme çalışmaları cansiperane bir şekilde yürütüldü. Yangına Balçova, Hatay, Güzelbahçe, Urla, Seferihisar, Gaziemir, Evka 1, Bayraklı, Bornova, Menemen, Torbalı, Çaybaşı, İTOB ve Yenişehir Merkez itfaiye gruplarından oluşan 27 ekip müdahale etti. Ayrıca, destek grubu olarak İZSU ve Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Orman Bölge Genel Müdürlüğü, AFAD, GEDİZ Elektrik, İzmir Gaz, Emniyet TOMA ekipleri ile ortak çalışma yürütüldü. İtfaiye çavuşu, itfaiye eri, şoför, arama kurtarma personeli, paramedik olmak üzere toplam 202 personel müdahaleye katıldı.

Yangının çıkış sebebi ile ilgili detaylı araştırmaların titizlikle sürdürüldüğü ve nihai raporun oluşturulmasının kısa süre içinde sağlanacağı belirtilen açıklamada “En büyük tesellimiz böylesine büyük bir yangının can kaybı olmadan atlatılmasıdır” denildi.

HABER MERKEZİ

(ES.)

Bakmadan Geçme