• Haberler
  • Gündem
  • NATO’dan Türkiye’nin ilk kadın amirali Fırat’a tebrik

NATO’dan Türkiye’nin ilk kadın amirali Fırat’a tebrik

NATO Medya Merkezi, İngiltere’deki NATO Müttefik Deniz Komutanlığı’nda Operasyonlardan Sorumlu Komutan Yardımcısı olarak görev yürüten Fırat’ın...

NATO Medya Merkezi, İngiltere’deki NATO Müttefik Deniz Komutanlığı’nda Operasyonlardan Sorumlu Komutan Yardımcısı olarak görev yürüten Fırat’ın amiralliğe terfi etmesiyle ilgili bir tebrik mesajı yayımladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde amiralliğe yükselen ilk kadın olan Tuğamiral Gökçen Fırat’ın NATO’daki görevine dair detaylar açıklandı. NATO’nun yayımladığı açıklamada, Fırat’ın pozisyonunun ittifakın deniz operasyonları ve tatbikatlarının başarısı için hayati bir öneme sahip olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Tuğamiral Fırat’ın önceden Norveç’teki NATO Müşterek Harp Merkezi’nde de görev yaptığı belirtildi. Fırat, amiralliğin bir denizci için en üst rütbe olduğunu ifade ederek bu unvana ulaşmaktan gurur duyduğunu söyledi. Her görevin deneyimlerini artırmak ve vizyonlarını geliştirmek için bir fırsat olduğunu dile getiren Fırat, Türk Deniz Kuvvetleri’nde bir geminin ilk kadın komutanı olarak atanmasının kendisini cesaretlendirdiğini ve hedeflerine ulaşma konusundaki vizyonunu keskinleştirdiğini belirtti.

Fırat ayrıca, kadın amiraller ve generallerin sayısının artacağına inancını vurgulayarak milletine ve ordusuna en üst düzeyde hizmet edecek kadın liderlerin daha fazla çoğalacağına inandığını ifade etti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme