NATO’nun kuruluşunun 74. yılı

4 Nisan 1949 tarihi, Kuzey Atlantik Antlaşması’nın imzalandığı tarihtir ve bu antlaşma, NATO’nun kuruluşuna yol açmıştır....

NATO’nun kuruluşunun 74. yılı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

4 Nisan 1949 tarihi, Kuzey Atlantik Antlaşması’nın imzalandığı tarihtir ve bu antlaşma, NATO’nun kuruluşuna yol açmıştır. Bugün, NATO’nun kurulmasının üzerinden 74. yıl geçti.

Antlaşma, ABD, Kanada ve 10 Avrupa ülkesi arasında imzalandı: Belçika, Danimarka, Fransa, İzlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz ve İngiltere. Antlaşma, üye ülkelerin birbirlerine saldırı durumunda birbirlerine yardım etme taahhüdünde bulundukları ve savunma harcamalarını artırma sözü verdikleri bir madde içerir.

NATO, Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği ve Varşova Paktı’na karşı bir askeri savunma bloğu olarak kuruldu. NATO, Kuzey Atlantik bölgesindeki ülkeler arasında bir askeri savunma ittifakıdır. Bugün NATO’nun 74. yılı olmakla birlikte, günümüzde NATO 30 üyesiyle dünyanın en büyük askeri ittifakıdır ve askeri işbirliği, istihbarat paylaşımı ve savunma harcamaları gibi konularda ortak çalışmalar yürütmektedir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme