• Haberler
  • Genel
  • Nazilli’de imece usulü 7 bin kişilik keşkek

Nazilli’de imece usulü 7 bin kişilik keşkek

Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı kırsal Hamidiye Mahallesi sakinleri imece usulü düzenledikleri ikinci geleneksel keşkek hayrında binlerce insanı buluşturdu.

Nazilli’de imece usulü 7 bin kişilik keşkek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 1,5 yıl önce muhtarlık görevini devralan Hüseyin Tosun öncülüğünde geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen keşkek hayrının ardından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen etkinlik bir kez daha binlerce kişiyi bir araya getirdi. 270 kilo buğday ve 270 kilo et kullanılarak bir gün önceden hazırlanan keşkeğe çorba, turşu ve helva eklenerek gelen konuklara ikram edildi. Mahalle halkının topladığı yardımlarla hazırlanan yaklaşık 7 bin kişilik keşkekten Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, muhtarlar, oda başkanları ve davetliler tattı. Dua ederek ellerini açan vatandaşlar başta depremzedeler olmak üzere herkes için dua etti.

“Nazilli’nin neredeyse 82 mahallesinde de gerçekleşiyor”

Keşkek hayrına katılan Nazilli Merkez Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Ahmet Sak, bu tür hayırların ilçenin neredeyse 82 mahallesinde de yapıldığını ifade ederek, “İnsanlarımızın yardımlaşma duygusu Nazilli’mizin 82 mahallesinde ayrı ayrı dönem dönem gerçekleşmektedir. Şu anda geleneksel örmesen keşkek hayrımız Hamidiye Mahallemizde bu güzle organizasyonla gerçekleşmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

İHA

 

Bakmadan Geçme