Nazlı Ilıcak yeniden cezaevinde

79 yaşındaki Nazlı Ilıcak, 2016 yılında yazdığı bir makale nedeniyle Cumhuriyet Savcısı Orhan Kapıcı’nın şikayeti üzerine...

79 yaşındaki Nazlı Ilıcak, 2016 yılında yazdığı bir makale nedeniyle Cumhuriyet Savcısı Orhan Kapıcı’nın şikayeti üzerine yargılanmış ve İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “iftira” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezanın istinaf aşamasında onaylanmasının ardından Ilıcak, cezanın infazı için cezaevine girdi.

Bugün, avukatı Kemal Ertuğ Derin ile birlikte Hendek Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gitmesine rağmen, daha önce “casusluk” suçlamasıyla aldığı ceza sebebiyle denetimli serbestlik koşulları devam ettiği için açık cezaevine alınamayacağı bildirildi. Buna karşın Ilıcak, Sakarya 1 No’lu Cezaevi’ne teslim oldu.

2-3 HAFTA KALMASI BEKLENİYOR

Ilıcak’ın avukatı Derin, yaptığı açıklamada, 2016 yılında Orhan Kapıcı hakkında kaleme aldığı yazı sebebiyle 2021-2022 yıllarında süren bir dava sonucunda 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını belirtti. İstinaf sürecinde cezanın onaylanmasıyla birlikte bugün cezaevine teslim olma durumunda kaldığını ifade etti. Normalde açık cezaevine yerleştirilmesi gerektiğini fakat daha önce aldığı “casusluk” suçlaması nedeniyle şu an kapalı cezaevinde bulunduğunu ve yaklaşık 2-3 hafta kadar burada kalmasının beklendiğini dile getirdi. Bu sürenin ardından açık cezaevine geçerek denetimli serbestlik kapsamında tahliye edileceği belirtildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme