• Haberler
  • İzmir
  • “Ne Hdp ne Hüdapar tam bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti”

“Ne Hdp ne Hüdapar tam bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti”

Kucukmenderes.com.tr internet sitesinden Aydeniz Çalık’ın haberine göre Emperyalizmin Ergenekon duruşmalarında Silivri barikatlarını yıkan Cumhuriyetçi laikleri, o...

“Ne Hdp ne Hüdapar tam bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kucukmenderes.com.tr internet sitesinden Aydeniz Çalık’ın haberine göre Emperyalizmin Ergenekon duruşmalarında Silivri barikatlarını yıkan Cumhuriyetçi laikleri, o barikatları diken cemaatçilere oy verdireceğini belirten Cengiz ‘’Bugünkü altılı masanın tarifini daha beş altı yıl öncesi öncesinden yapan bir Amerika gerçeği var sadece Biden’ın ağzından değil bütün Amerikan Dışişleri Bakanlığı Pentagon. Amerikan Silahlı Kuvvetleri yayın organlarına Washington Post’ları New York Times’ları incelediğinizde Amerikan derin devletinin raporu olduğu açıkça görülmektedir. Orada da açık açık artık isimler zikredilerek Kılıçdaroğlu’lar, Meral Akşener’ler vesaire Ahmet Davutoğlu. Hepsinin tanımlandığını görüyoruz.’’ ifadelerini kurdu.

İzmir’in yıllardan beri yönetilemediğini dile getiren Çağdaş Cengiz İzmir’in tüm ilçelerinde, aynı şeyi duyduğu Büyükşehir Belediyesine ve hükümete büyük tepkiler olduğunu ekledi. Cengiz ’’Aziz Kocaoğlu’nun hatalı gördüğümüz uygulamaları sebebiyle tepki gösteren çiftçimiz, köylümüz, işçimiz, sanayicimiz şu noktaya geldi Aziz Kocaoğlu devlet adamı olduğunu gerçekten gelen giden geleni arattı.’’ diye konuştu.

RANTSAL DÖNÜŞÜM

İzmir’de Kentsel dönüşümle ilgili sorunları belirten Cengiz “Ortada bir pasta var ve bu pastadan herkesin pay alıyor Kentsel değil tamamen rantsal dönüşümdür. Örnek verecek olursak Hastaneyi hükümet partisi aldıysa rezidansı da muhalefet partisi almış ve rantı birbirleriyle paylaşıyorlar. ‘’ ifadeleriyle konuştu.

Krizlerin çözümü açısından yıllardır İzmir körfezinin nasıl temizlenemediğini anlam veremediğin belirten Çağdaş Cengiz “Ben çocukluğumda geldiğimde duyduğum o kötü kokuyu hala duyuyorum herkes suçu diğer tarafa atarak işten sıyrılmaya kalkıyor.’’ şeklinde konuştu.

Atatürkçü ve Cumhuriyetçi olan bir şehre ‘Kemalizm ırkçılıktır’ diyen eski taraf gazetesi yazarın İzmir birinci sıraya milletvekili konulmasını eleştiren Cengiz ‘’ Bu kadarını beklemiyordum çünkü Ergenekon ve Balyoz tertipleri döneminde taraf gazetesinde Amerika’nın ve Fetö’nün tetikçi olarak çalışmıştır. Bu da CHP‘nin nasıl içeriden teslim alındığını somut göstergesidir.’’ dedi. Kılıçdaroğlu’nun sağında Türkiye’yi Suriye’deki göçmenler için Amerika adına Türkiye’yi ateşe atan Ahmet Davutoğlu, solunda ise AK Parti’nin 2014 öncesi dış politikada ve ekonomide en başarısız olduğu iki alanda bakanlık yapmış bir kişi olduğunu söyleyen Cengiz ‘’CHP’nin vatansever Atatürkçü seçmenleri de bunu göz ardı etmeden sandıkta oy kullanacağını düşünüyorum.’’ ifadelerini kurdu. (M.T.)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme