• Haberler
  • İzmir
  • Nebil Özgentürk'ten mali müşavirlere özel cumhuriyet filmi

Nebil Özgentürk'ten mali müşavirlere özel cumhuriyet filmi

İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası için hazırladığı Kuruluştan Cumhuriyet'e Bugünlere Belgeseli'nin gösterimine katılan Gazeteci Yazar Nebil Özgentürk, gösterim sonrası Memleket, Sanat ve Cumhuriyet konulu söyleşi gerçekleştirdi

İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, cumhuriyetin 101. Yılı için özel bir kutlama gerçekleştirdi. Gazeteci Yazar Nebil Özgentürk’ün oda için hazırladığı Kuruluştan Cumhuriyet’e Bugünlere Belgeseli’nin gösterimi gerçekleştirildi. Gösterim sonrası Özgentürk, Memleket, Sanat ve Cumhuriyet konulu söyleşi gerçekleştirdi. Etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Rıfat Turumtay Nalbantoğlu da katıldı. 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Kuzu, şiddetin her türlüsünü kınadıklarını belirterek, ‘’Cumhuriyet Bayramı sadece kutlama değil, bağımsızlık mücadelesini anma günü’’ dedi.

Nebil Özgentürk'ten mali müşavirlere özel cumhuriyet filmi

Gösterim sonrası söyleşi yapan Nebil Özgentürk, ‘’Cumhuriyet 5 milyon bile olmayan nüfustan umutlu yarınlar yaratmış. Biz son 20-25 yıldır için boşaltıp, paramparça etmeye çalışıyoruz. Cumhuriyetin tarihine saygı duymayan yönetimler üzerine çullandı. Kimsenin kadına, hayvana saygı duyduğu, ekonomiyi düşündüğü yok. Kadın programı diye kadın düşmanı programlar izlettiler. O yüzden daha çok belgesel yaptık. Sayısı bini geçti. Ben belgeselleri değil, içindeki hikayeleri övmek istiyorum. İyilerle kötülerin yarıştığı bir ülkedeyiz. Kötüler kadar çok iyi insanlarımız da var. Unutmayın bilgisayarın belleği bizde, mouse onların elinde’’ diye konuştu.

Özgentürk, hayatlarını belgesele dönüştürdüğü Aziz Sancar, Yaşar Kemal ve Attila İlhan ile ilgili anekdotlar anlattı.
 

Bakmadan Geçme