Nejat İşler'den Narin Güran açıklaması

Dİyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetinin yankıları sürerken, ünlü oyuncu Nejat İşler, 'Koruyamıyoruz çocuklarımızı. Bizim de suçumuz var. Büyük büyük laflar edilebilir. Biz millet olmayı bıraktık, kabile devleti olmaya karar verdik galiba' diye konuştu.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi, Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayeti, Türkiye'yi derinden sarstı. Vicdanları yaralayan bu olay, ülke genelinde geniş yankı uyandırdı.

Ünlü oyuncu Nejat İşler, küçük Narin'in trajik ölümü hakkında sorulan bir soruya isyan dolu sözlerle yanıt verdi. MagazinBurada'ya konuşan İşler, "Bugün evden bu yüzden çıktım, sıkıldım artık. Koruyamıyoruz çocuklarımızı. Bizim de suçumuz var. Büyük büyük laflar edilebilir. Biz millet olmayı bıraktık, kabile devleti olmaya karar verdik galiba. Öyle olunca da kabile kuralları geçerli oluyor”" ifadelerini kullandı.

"BU BİZİM SUÇUMUZ"

İşler, toplumun bu tür trajedilere karşı duyarsızlaşmasına dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Ondan önce de var bir milyon tane hikaye. Bundan sonra da olacak böyle giderse. Millet olmayı hatırlayacağız. Başka bir şey değil. Kabileler, tarikatlar, cemaatler değil. Atatürk formülü zaten belli. Çok basit aslında. Neye direniyoruz anlamıyorum. Lafın bittiği yerdeyiz. Koruyamadık abi. Bundan öncekileri de koruyamadık, onu da koruyamadık. Bu bizim suçumuz, gerçekten bizim suçumuz"

Nejat İşler'in bu sert açıklamaları, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve birçok kişi tarafından paylaşıldı.

Bakmadan Geçme