• Haberler
  • İzmir
  • Neşet Ertaş Karabağlar'da türküleriyle anıldı

Neşet Ertaş Karabağlar'da türküleriyle anıldı

''Bozkırın Tezenesi'' türkülerle Karabağlarda anıldı.

Karabağlar Belediyesi, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ı vefatının 12. yılında düzenlediği bir konserle andı. Tolga Gül’ün sahne aldığı konser, Ertaş’ın unutulmaz türküleriyle Karabağlar halkına duygusal anlar yaşattı.

Karabağlar’da Unutulmaz Bir Anma Gecesi

Neşet Ertaş Karabağlar'da türküleriyle anıldı

Türk halk müziğinin en önemli isimlerinden olan “Bozkırın Tezenesi” lakaplı Neşet Ertaş, Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği özel bir konserle anıldı. Ali Fuat Cebesoy Mahallesi'nde bulunan Neşet Ertaş Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte sahne alan Tolga Gül, Ertaş’ın dillere pelesenk olmuş eserlerini seslendirdi. Karabağlar halkı, Gül’ün seslendirdiği türkülerle kimi zaman hüzünlendi, kimi zaman ise coşkulu anlar yaşadı.

Başkan Kınay: “Neşet Ertaş Bizim İçin Bir Onur”

Neşet Ertaş Karabağlar'da türküleriyle anıldı

Anma gecesine Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Kınay, Neşet Ertaş’ın Karabağlar için önemine değinerek, "Neşet Ertaş’ın Karabağlar ailesinden bir parça olması bizim için büyük bir gurur ve onur. Önümüzdeki yıllarda onun adını daha da çok yaşatacak projeler ve etkinlikler gerçekleştireceğiz. Neşet Ertaş iyi ki bu dünyadan geçti ve bizlere izler bıraktı” ifadelerini kullandı.

Karabağlılar Ertaş’ın Türküleriyle Duygusal Anlar Yaşadı

Neşet Ertaş Karabağlar'da türküleriyle anıldı

Konser boyunca Tolga Gül’ün seslendirdiği türküler, Ertaş’ın eserlerine duyulan özlemi bir kez daha ortaya koydu. Karabağlar halkı, usta ozanın unutulmaz eserlerine büyük bir coşkuyla eşlik ederken, gecenin ilerleyen saatlerinde hüzünlü anlar da yaşandı. Ertaş’ın halkın kalbinde bıraktığı derin izler, türküleriyle bir kez daha can buldu.

Tolga Gül ve Ekibine Fidan Sertifikası Teşekkürü

Neşet Ertaş Karabağlar'da türküleriyle anıldı

Etkinlik sonunda Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, gecede Ertaş’ın türkülerini başarıyla seslendiren Tolga Gül ve ekibine fidan sertifikası takdim ederek teşekkür etti. Başkan Kınay, bu anlamlı gecede emeği geçen herkese teşekkür ederken, Neşet Ertaş’ın hatırasını yaşatmaya devam edeceklerini vurguladı.

Karabağlar’da düzenlenen bu anma etkinliği, Neşet Ertaş’ın unutulmaz eserlerini yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak adına önemli bir adım olarak öne çıktı.

Bakmadan Geçme