• Haberler
  • Dünya
  • Netanyahu'dan Mısır'a ret: 2 günlük ateşkes neden reddedildi?

Netanyahu'dan Mısır'a ret: 2 günlük ateşkes neden reddedildi?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mısır'ın sunduğu 2 günlük ateşkes teklifini reddettiği bildirildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mısır'ın sunduğu 2 günlük ateşkes teklifini reddettiği bildirildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mısır tarafından sunulan 2 günlük ateşkes önerisini reddetti. Bu karar, Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleşen toplantıda, İsrail, ABD, Mısır ve Katar’ın Gazze Şeridi’ndeki ateşkese dair müzakereleri yeniden başlatma çabaları sırasında alındı. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ateşkes önerisini toplantı sırasında gündeme getirmişti.

REHİNE KRİZİ

Hamas’ın üst düzey yetkilisi Husam Badran, örgütün İsrail ile bir anlaşmaya “açık” olduğunu ifade etse de Netanyahu, Mısır’ın önerisini kabul etmedi. İsrail basınında yer alan haberlere göre, Netanyahu’nun bu kararı, önerinin Gazze’de tutulan rehinelerin serbest bırakılmasından önce uygulanacak olmasıyla ilgili endişelerinden kaynaklanıyor. 

KARŞI ÇIKILDI 

Öneri, İsrail kabinesinin toplantısında tartışılmış ve birçok bakan tarafından destek görmesine rağmen, Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Maliye Bakanı Bezalel Smotrich tarafından karşı çıkıldı. Neticede, öneri oylamaya sunulmadan Mısır’a “değiştirilmesi” için geri gönderildi. 


 

Bakmadan Geçme