Netanyahu hakkında tutuklama kararı!

Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında “savaş suçu”...

Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında “savaş suçu” nedeniyle tutuklama emri çıkarılmasını talep etti. Mahkeme, savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar için cezai sorumluluk taşıdıklarına inanmak için makul gerekçeler olduğunu belirtti. Ayrıca, üç Hamas lideri için de tutuklama talebinde bulunuldu.

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇ (UCM), İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında savaş suçu ı̇ddı̇asıyla tutklama kararı ı̇stedi.

Mahkeme savcısı, Netanyahu’nun savaş suçları ve ı̇nsanlığa karşı suçlar ı̇çı̇n cezaı̇ sorumluluk taşıdığına ı̇nanmak ı̇çı̇n makul gerekçeler olduğunu söyledi.

ÜÇ LİDER HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

Reuters’ta yer alan habere göre; savcı ayrıca Hamas’ın üç lı̇derı̇ hakkında tutuklama kararı çıkarılması ı̇çı̇n başvuruda bulundu.

UCM BAŞSAVCISI VİDEO İLE DUYURDU

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Başavcısı Karim A. A. Khan ile Binyamin Netanyahu ve İsrailli Bakan Yoav Gallant hakkında tutuklama emri başvurularını sosyal medyadan yayınladıkları video ile duyurdu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme