Netflix kan kaybediyor

Kantar tarafından açıklanan verilere göre, özellikle parola paylaşımını kısıtlama hamlesiyle birlikte İspanya’da bir milyonun üzerinde kullanıcısını...

Netflix kan kaybediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kantar tarafından açıklanan verilere göre, özellikle parola paylaşımını kısıtlama hamlesiyle birlikte İspanya’da bir milyonun üzerinde kullanıcısını kaybetti. Bu düşüş, pazar payında da bir düşüşe işaret ediyor.

Netflix’in 2023 yılının ilk çeyreğinde yaklaşık 1.8 milyon yeni abone kazandığı ancak aynı dönemde edilen kar tarafında kayıp yaşadığı açıklanmıştı. Ancak, yaşanan kayıpların ardında parola paylaşımı konusu yatıyor. Şirket, bu yılın şubat ayında başkalarıyla şifrelerini paylaşan kullanıcılardan ek ücret alınacağını açıklamıştı. Böylece, kullanıcılar başkalarıyla parolalarını paylaştıklarında 6.57 dolarlık bir ek ücret ödemek zorunda kalıyor.

Kantar’dan Dominic Sunnebo’ya göre, yaşanan kayıpların nedeni bu ek ücret ödemesi. Geri gelmeyen veya giden kullanıcılar, ücretli abone değiller ancak Netflix için önemli bir kayıp oluşturuyor. Şirketin aldığı bu kararlar, birçok kullanıcının tepkisini çekmiş ve abonelik iptallerine neden olmuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme